EK: Šabac ostao na braniku Srbije

Vaterpolo 24. sep 202313:14 0 komentara
VK Šabac

Plasman u TOP 16 fazu vaterpolo Evrokupa, drugog po rangu takmičenja u Evropi, obezbedili su Šabac, Ortiđa, Vašaš, BVSC, Trst, Turkoan, Primorje iz Rijeke, Solaris iz Šibenika, Honved, Panionios, Savona, Palermo, Barselona, Apolon, Primorac iz Kotora i Hanover.

Bez plasmana u drugu fazu kada su ekipe iz regiona u pitanju, ostali su Radnički iz Kragujevca, Partizan, Mladost iz Zagreba i Valis iz Valjeva.

Radnički je razočarao na turniru u Rijeci (poražen od Primorja, Solarisa i Oradee), Partizan je ostao bez plasmana u TOP 16, jer je Palermo neočekivano pobedio Savano, a Valis nije uspeo da se izbori sa objektivno jačim ekipama Šapca i Ortiđe.

Partizan je u poslednjem kolu slavio protiv Duizburga sa 14:11, ali…. Radnički je poražen i od Oradee sa 9:7.

Na braniku Srbije, ostala je ekipa Šapca koja je sjajno organizovala, a sjajno i odigrala turnir. Slavila je protiv Dinama iz Bukurešta, Noisi L’ Seka, Ortiđe.

Uskoro kreće i grupna faza Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba, a ugled regiona braniće Novi Beograd, Crvena zvezda, Jadran iz Splita, Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Herceg Novog.

Bonus video