EK: Šapčani kompletirali podvig, srušili Barselonu

FOTO: Slobodan Sandić

Vaterpolisti Šapca ostvarili su istinski podvig u osmini finala Evrokupa. Šapčani su u prvom meču, na svom bazenu slavili sa 13:10, a zatim su u revanšu odigrali bez straha i kompleska, poraženi su sa 12:11 (1:3, 4:3, 3:4, 4:1), stigli su među osam najboljih timova u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Golove za Šabac, postigli su: Kristijan Šulc četiri, Andrej Barać tri, Mitar Maraš, Nebojša Toholj, Marko Tubić i Timur Šakudinov po jedan. Najefikasniji u sastavu Barse, bili su Mark Ferer sa pet, Robert Lopez sa tri i Pol Goma sa dva gola.

Barselona je slovila za velikog favorira uoči dvomeča, slovila je za velikog favorita uoči revanša iako je prvi meč izgubila sa 13:10. Šapčani se nisu opterećivali papirom, nego su bili fokusirani na bazen.

Ušli su hrabro i agresivno u revanš meč, igrali su disciplinovano i pametno u oba smera, kontrolisali su dešavanja tokom utakmice, nisu dozvolili Barseloni da zapreti.

FOTO: Slobodan Sandić

Šabac je prvu deonicu dobio sa 3:1, na poluvremenu je vodio sa 6:5, a uoči poslednje deonice sa 10:8. U tom momentu je bilo jasno da je na pomolu eliko iznenađenje, jer je Barsa morala da nadoknadi minus od pet golova, da bi stigla do peteraca.

Međutim, ništa od toga. Šabac je do kraja igrao na izuzetno visokom nivou, izborio je plasman u TOP 8 fazu, a na osnovu prikazanog protiv Barse, imaće šta da kaže i pokaže naredne godine kada su na programu mečevi četvrtfinala.