EP (U19): Grčka preko Hrvatske do polufinala

Vaterpolo 22. sep 202217:11 0 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Hrvatske, momci do 19 godina, nisu stigli do polufinala Evropskog prvenstva koje se održava u Podgorici. Grčka je slavila protiv Hrvatske sa 8:7 (1:0, 3:3, 0:2, 4:2), pa će imati dve meč lopte da stigne medalje.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Hrvoje Zvono dva, Roberto Radić, Noa Burburan, Toni Bušić, Nikola Ljepava i Ivuša Burđulez po jedan. Golove za Grčku, postigli su: Konstanitinos Kandelon i Nikola Glikas po dva, Semir Spakis, Andreas Almaris, Spiridon Likudis i Dimitrios Buzulas po jedan.

Ljubitelji vaterpola imala su priliku da prate sjajan meče, a obe selekcije su igrali granitno u odbrani. Grčka je posle prve deonice vodila sa 1:0, na kraju druge sa 4:3, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 5:4 za Hrvatsku, koja je u trećoj četvrtina propustila da iskoristi peterac.

Rat nereva je nastavljen, a Grčka je preko Kandatelona i Spakisa ponovo stigla do vođstva – 6:5. Radić je iskoristio peterac za 6:6, a Kandaleon napada sa igračem više za 7:6, tačku na triler, stavio je Likudis na 30 sekundi pre kraja meča.

VPSCG/Krsto Vulović

Nešto ranije, Mađarska je pobedila Nemačku sa 22:1. Mađarska će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Italije i Srbije, a Grčka sa boljim iz duela između Crne Gore i Španije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!