EP (U19): Srbiji triler protiv Italije za polufinale

Vaterpolo 22. sep 202218:56 0 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije, momci do 19 godina, stigli su do polufinala Evropskog prvenstva koje se održava u Podgorici. Srbija je posle velike borbe i peteraca slavila protiv Italije sa 12:11 (1:2, 2:1, 1:2, 3:2, 5:4), pa sada ima dve meč lopte da stigne do treće medalje kada su mlađe selekcije u pitanju. Srbija je u polufinalu igrati protiv Mađarske.

Golove za Srbiju, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstu za igrače do 18 godina, odnosno bronzanu na Svetskom prvenstvu za igrače do 16 godina postigli su: Vasilije Martinović četiri, Nikola Kojić i Viktor Urošević po tri, Srđan Baucalo dva. Kod Italije, najefikasniji su bili Frančesko Kondemi sa tri, odnosno Agostino Soma i Alesandro Gulota sa po dva gola.

Ljubitelji vaterpola su posle sjajnog okršaja između Grčke i Hrvatske, mogli da uživaju u odličnoj utakmici u režiji Srbije i Italije. Posle žestoke borbe u bazenu, posle dve deonice, na semaforu je pisalo – 3:3. Dva gola za Srbiju, postigao je Viktor Urošević, a jedan Nikola Kojić. S druge strane, mrežu Srbije, pogađali su Soma, Serino i Garibaldi.

VSS/Ivica Veselinov

Rat nerava je nastavljen i tokom trećeg kvartala. Italija je u režiji Garibaldija i Balzarinija stigla do 5:3. Srbija uzvratila udarac. Preko Martinović je stigla do 5:5, a Kojić je sredinom poslednje deonice pogodio za 6:5. Italija se nije predavala, Kandemi je bio precizan za 6:6, a nedugo zatim i za 7:6. Baucalo je doneo izjednačenje. Italija je imala 30 sekundi za napad i igrača više. Nije ga iskoristila, pa je usledio penal rulet.

VSS/Slobodan Sandić

U penal ruleta, Italija je imala prednost posle druge serije, ali je sjajni golman Radosav Virijević uspeo da neutrališe pokušaj Skole. Martinović je na početku druge serije bio precizan, Pejković je odbranio pokušaj Kondemija, pa je usledio veliko slavlje izabranika Uroša Stevanovića.

Nešto ranije, Mađarska je pobedila Nemačku sa 22:1, dok je Grčka slavila protiv Hrvatske sa 8:7. Mađarska će u polufinalu igrati sa Srbijom, a Grčka sa boljim iz duela između Crne Gore i Španije.