F4 RL: NBG brani, Jug, Radnički, Jadran, napadaju tron

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Regionalna vaterpolo liga bliži se kraju. U subotu i nedelju, 25. i 26.marta na bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u SC „11.april“ biće odigran finalni turnir. Prvog dana, u polufinalu u 18 časova splitski Jadran će igrati sa Radnički, a dva sata kasnije aktuelni prvak regiona Novi Beograd će se sastati sa Jugom.

Finalni turnir dolazi posle skromnog evropskog kola. Jedinu pobedu je zabeležio Novi Beograd protiv Marseja 11:4, dok su Splićani kod kuće remizirali sa Vuljagmenijem 10:10. Neočekivane poraze su doživeli Radnički u Tbilisiju 13:8 i Jug u Sabadelju 15:12.

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Novi Beograd je domaćinstvo obezbedio pobedivši u ligi sve protivnike i apsolutni je favorit da po drugi put uzastopno stigne do naslova najboljeg.

„Jug je uvek snažan protivnik sa poznatim stilom igre bez obzira na sastav. Ove godine smo ih pobedili u Regionalnoj ligi na turniru u Dubrovniku, a u Ligi šampiona smo na svom bazenu igrali nerešeno. Želimo da pružimo maksimum i u tom slučaju Dubrovčanima neće biti lako“ poručio je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Domaćin turnira se nada podršci sa tribina:

„Imaće šta da se vidi, reč je o evroligaškim ekipama. Nama publika mnogo znači, videlo se to i na poslednjim utakmicama i siguran sam da će i sada biti uz nas. Imaće šta da vide.

Radnički je ove godine već igrao sa Jadranom. U Ligi šampiona u Splitu je u poslednjem minutu primio dva gola i osvojio samo bod, dok je kod kuće doživeo poraz. U Regionalnoj ligi Splićani su u Poljudu bili ubedljivi protiv Kragujevčana.

VK Radnički

„Upali smo u težak period i možda je ovo prilika da izađemo iz krize. Nećemo biti samo učesnici finalnog turnira. Osim Jadrana, ove sezone smo dobili Novi Beograd i Jug. Nismo glavni favoriti ali nismo ni autsajderi. Takva uloga nam odgovara. Po rezultatima u našim mečevima Jadran je favorit ali to ništa ne znači. Imaju kvalitetne igrače poput Kragića, Bukića, Burića ali imaju i mane. Nadam se da ćemo da budemo kompletni“ rekao je kapiten Radničkog Filip Janković.

VK Jadran/Krsto Vulević

Subota 25.mart: Jadran – Radnički (18), Novi Beograd – Jug (20). Nedelja, 26.mart: finalni susret (18).