F4 RL: Radnički pao posle peteraca, Splićani u finalu

VK Radnićki

Jadran je ponovo finalista vaterpolo Regionalne lige. U uzbudljivom susretu, boljim izvođenjem peteraca savladao je Radnički sa 17:15 (3:3, 3:4, 3:3, 3:2- 5:3). Kod izvođenja peteraca u četvrtoj seriji je Anić odbranio udarac Draškovića, Delić je na drugoj strani zaključio nepogrešivu seriju Splićana za konačan trijumf.

Strelci: Burić pet, Bukić dva, Marinić-Kragić, Tomasović, Butić, Delić, Pejković za Jadran, Drašković tri, Ukropina,Ćuk, Vrlić dva, F.Janković, Stanojević za Radnički. Strelci iz peteraca: Butić, Bukić, Burić, Tomasović, Delić za Jadran, Ćuk, Ukropina i Janković za Radnički.

VK Radnićki

Neizvesno je bilo do kraja. Prava ratnička utakmica, sa 29 izbačaja, po dva peterca na obe strane (jedan nije iskoristio Ćuk), sijaset izgubljenih lopti ali i lepih golova. Radnički je svoju priliku propustio u trećem delu. Posle gola Vrlića za vođstvo 8:6, Čagalj je udarivši Stanojevića zaradio direktan crveni karton. Kragujevčani su dobili peterac i četiri minuta igrača više ali je posle tih minuta na semaforu je bilo „samo“ 10:8 . Ništa nije iskorišćeno za obezbećivanje veće prednosti.

Do tada sigurni Dobožanov je pao posle dva prelepa gola Burića. Pred poslednju četvrtinu bilo je 10:9 za Stevanovićev sastav ali je bilo vidljivo da se Jadran dizao. Odmah je izjednačio Delić. Marcelić koji je zamenio Anića je ulio sigurnost svom timu. Butić je doneo prednost Splićanima ali je u narednom napadu izjednačio Ćuk. Dobožanova je zamenio Todorovski. Raspoloženi Burić je iskoristio igrača više još jednim majstorskim golom za 12:11, 3,39 do kraja.

Foto VK Radnički Kragujevac

Nervoza je bila na obe strane, po trojica igrača oba sastava su bila van bazena zbog isključujućih grešaka. Stevanović je 48 sekundi pre kraja tražio tajm aut, posle 14 sekundi još jedan kada je njegov tim dobio igrača više. Ukropina je bio precizan, Jadran je imao svojih 25 sekundi. Todorovski je nadmudrio Burića, Jadran je potom na nepravilan način postigao gol, odlučivali su peterci u kojima je Jadran bio spretniji i srećniji.

„Propustili smo priliku kada smo imali četiri minuta igrača više. Oni su se podigli, mi se na kraju vratili i peterci su rešili. Oni nisu lutrija, oni se vežbaju. Nismo uspeli, želim Jadranu sreću“ rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

VK Radnički

„Teško je da se sada analizira. Ponosam sam na ekipu, na koheziju, na veru koju su imali sve vreme. Ostali smo bez važnog igrača ali ćemo se truditi da odigramo što bolje“ bio je presrećan Jure Marelja učitelj igrača Jadrana.