F8 SL: Australija kaznila greške i opuštanje Crne Gore

Vaterpolo 23. jul 202215:11 0 komentara
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Australije uspeli su u drugom kolu F8 turnira Svetske lige da pobede Crnu Goru sa 9:8 (2:2, 1:1, 3:4, 3:1). Podsećanja radi, Crna Gora je u prvoj rundi pobedila Srbiju sa 16:8, slovila je za favorita na papiru, ali je kažnjena za dosta grešaka i propusta, kako u odbrani, tako i u napadu.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Konstantin Averka dva, Vladan Spaić, Stefan Vidović, Jovan Vujović, Dušan Banićević, Vlado Popadić, Dušan Matković. Golove za Australiju, postigli su Luk Pavilard pet, Metju Barns dva, Tim Put i Kenan Mardsen po jedan.

VPSC/Anna Feher

Izabranici Vladimira Gojkovića, odlično su otvorili meč. Uspeli su preko Kanstantina Averke i Vladana Spaića da povedu sa 2:0, zatim je Bogdan Đurđić promašio peterac, a kazna je stigla u vidu dva gola Pavilarda – 2:2.

Australija je u režiji Puta, povela sa 3:2, Averka je brzo doneo izjednačenje. Odbrana Crne Gore je bila na visokom nivou, ali su se greške u napadu nizale kao na traci, pa je na kraju prvog poluvremena, na semaforu pisalo 3:3.

VPSCG/Anna Feher

Tokom treće deonice, Crna Gora je popravila igru u napadu, ali je popustila koncentracija u odbrani. Uoči poslednjeg kvartala, izabranici Vladimira Gojkovića su vodili sa 7:6. Golove su postigli Stefan Vidović, Jovan Vujović, Dušan Banićević i Vlado Popadić. Australiju su u igri održavali Pavilard i Mardsen.

Početkom završnog kvartala, Dušan Matković je pogodio za 8:6, ali je Metju Barns sa dva gola doneo izjednačenje – 8:8. Bilo je jasno da sledi rat nerava. Luk Pavilard je na dva minuta pre kraja, petim golom na meču, doneo prednost Australiji – 9:8. Crna Gora je imala 30 sekundi za poslednji napad, imala je priliku da stigne do izjednačenja i peteraca, ali nije uspela da stigne do gola, iako je imala igrača više.

VPSCG/Anna Feher

Podsećanja radi, u prvoj rundi, Crna Gora je pobedila Srbiju sa 16:8, dok je Španija pobedila Australiju sa 13:10. U poslednjem kolu grupne faze, snage će odmeriti Crna Gora i Španija, odnosno Srbija i Australija.

Svih osam selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale. U grupi A su Crna Gora, Srbija, Španija i Australija, a u grupi B su Italija, Francuska, SAD i Kanada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!