F8 SL: Italija dobila derbi protiv Grčke

vaterpolo reprezentacija Italije
Paul Gilham/Getty Images

Kompletirano je drugo kolo finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu, koji se igra u Tbilisiju, a pobedama su se radovale selekcije Crne Gore, Italije, Francuske i SAD.

Crna Gora je u prvom kolu pobedila SAD sa 10:6, zatim je slavila i protiv Gruzije sa 19:8, pa je uoči duel sa Japanom, u poslednjem kolu grupne faze obezbedila prvo mesto, a u četvrtfinalu će gotovo sigurno igrati protiv Kazahstana.

Povezane vesti

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Dušan Matković i Aleksandar Ivović sa po četiri, Dragan Drašković sa tri, odnosno Aleksa Ukropina, Miroslav Perković i Stefan Vidović sa po dva gola. Kod Gruzije, bolji od ostalih, bili su Nika Šušiašvili sa tri i Fabio Baraldi sa dva gola.

Italija je u drbiju dana pobedila Grčku sa 11:8, pa je osigurala prvo mesto u grupi. Italijani su na poluvremenu vodili sa 5:4, uoči poslednje deonice sa 9:7, što je bilo dovoljno da stignu do trijumfa.

Prevagu na tasu Italije, doneli su Frančesko Di Fulvio sa četiri, odnosno Mateo Aikardi i Gonzalo Ečenike sa po dva gola. Raspoloženi za igru u napadu, kod Grčke, bili su Konstantinos Genadijunas, Konstantinos Giuvetsis i Joanis Fontulis sa po dva gola.

Francuska je posle velike borbe pobedila Kazahstan sa 12:11, pa će u četvrtfinale, najverovatnije sa kote tri, a Kazahstan sa kote četiri.

Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Tomas Verno sa četiri i Ugo Kruzija sa tri gola. Kod Kazahstana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Murat Šakenov, Srdjan Vuksanović i Mihail Rudaj sa po tri gola.

SAD su opravdale ulogu favorita prootiv Japana – 15:7. Ben Halok je postigao četiri, Hanes Dube tri, Džoni Huper i Luka Kupido po dva gola za SAD. Kod Japana, bolji od ostalih, bili su Jusuke Inaba sa tri i Micura Takata sa dva gola.

U poslednjem kolu grupne faze takmičenja, snage će odmeriti: Crna Gora – Japan, Grčka – Kazahstan, SAD – Gruzija, Francuska – Italija.

Grupa A: Italija 6, Grčka i Francuska po 3, Kazahstan je bez bodova.

Grupa B: Crna Gora 6, SAD i Gruzija po 3, Japan je bez bodova.

Komentari (0)

Vidi sve komentare