F8 SL: Italija dobila triler protiv Španije

Vaterpolo 26. jul 202219:54 0 komentara
VPSCG/Krsto Vulević

Vaterpolisti Španije nedavno su posle boljeg izvođenja peteraca pobedili Italiju i osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Uoči šampionata Evrope u Splitu, Italija i Španija su u izmenjenim sastavima odmerili snage u polufinalnu F8 turnira Svetske lige, a slavila je Italija sa 9:8 (2:2, 3:1, 2:2, 2:3).

Golove za Italiju, postigli su: Đakomo Kanela tri, Nikola Prešuti, Vićenco Rencuto i Jakopo Alesijani po dva. Golove za Španiju, postigli su: Nikola Pauli i Bernat Sanahuja po dva, Francisko Valera, Rožer Tahulj, Alberto Baroso i Alehandro Bustos po jedan.

Italija, koja nikada nije osvojila trofej u Svetskoj ligi, sa kompletnijim sastavom u odnosu na Španiju, kada je reč o planetarnoj smotri, bila je bolja većim delom meča. Vodila je sa 2:0, 6:3, 8:5, ali je Španija uspela da stigne do izjednačenja.

Usledila je triler završnica u kojoj je ulogu meč vinera prigrabio Jakopo Alesijani. Španija je imala poslednji napad, ali je pokušaj Alberta Barosa izblokiran.

VPSCG/Anna Feher

U drugom polufinalu snage će odmeriti SAD i Francuska. U razigravanju od petog do osmog mesta, Crna Gora je pobedila Australiju sa 9:6, dok je Srbija nadigrala Kanadu sa 12:4.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!