FINA SK: Crna Gora dobila triler protiv Gruzije

Vaterpolo 8. mar 202320:48 0 komentara
VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede Gruziju na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u Podgorici sa 13:12 (1:3, 5:5, 3:0, 4:4).

Golove za Crnu Goru postigli su: Đuro Radović četiri, Vasilije Radović, Dušan Matković i Kanstanin Averka po dva, Savo Ćetković, Miroslav Perković, Danilo Radović po jedan. Kod Gruzije, najefikasniji su bili Dušan Vasić i Nika Šušiašvili sa po tri, odnosno Besarion Akvlediani i Marko Jelača sa po dva gola.

VPSCG/Krsto Vulović

Izabranici Nenada Stanojevića, vaterpolisti Gruzije, odlično su počeli meč. Crna Gora nije imala dobra rešenja u napadu, jedini gol je postigao Dušan Matković iz peterca, s druge strane pukotine u odbrani Crne Gore pronašli su Jelača, Vasić i Imaišvili, pa je na semaforu pisalo 3:1 za Gruziju.

Posle mini odmora, Crna Gora je u režiji Vasilija Radovića i Đura Radovića stigla do 3:3, a Gruzija u režiji Jelače i Šušiapvila pobegla na 5:3. Odmah je odgovorila Crna Gora. Savo Ćetković je pogodio, a zatim i Đuro Radović za 5:5. Kada je delovalo da Crna Gora ulazi u željeni ritam, Gruzija je pojačala tempo, pa je posle prvog poluvremena vodila sa 8:6.

VPSCG/Krsto Vulović

Kanstanin Averka je pogodio za 7:8, a Miroslav Perković za 8:8. Savo Ćetković je iznudio peterac, a Danilo Radović doneo prednost Crnoj Gori, prvo na meču – 9:8.

Crna Gora je propustila dva napada u poslednjem kvartalu a Šušiašvili pogodio za 9:9, nedugo zatim i za 10:9. Izjednačenje Crnoj Gori je doneo Dušan Matković. Na dva minuta pre kraja, Vasilije Radović je uspeo da zatrese mrežu – 11:10. Akvelediani je doneo izjednačenje – 11:11, na 90 sekundi pre kraja. Odmah je odgovorio Đuro Radović – 12:11. Dušan Vasić je na 30 sekundi pre kraja bio precizan za 12:12. Osam sekundi pre kraja, Đuro Radović je pogodio za konačnih 13:12.

VPSCG/Krsto Vulović

U ostalim mečevima na turniru u Podgorici, Srbija je pobedila Australiju sa 10:6, dok je Španija slavila protiv Grčke sa 11:8. U narednoj rundi, koja je na programu 9. marta, snage će odmeriti Crna Gora i Španija, odnosno Gruzija i Australija. Slobodne su selekcije Srbije i Grčke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!