FINA SK: Hrvatska sigurna protiv Francuske

Vaterpolo 9. mar 202320:07 0 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Hrvatske sigurnim zaveslajima za sada idu ka finalnom turniru Svetske lige. U drugoj rundi kvalifikacionog, koji se igra u Zagrebu, izabranici Ivice Tucaka su posle SAD – 16:14, pobedili i Francusku sa 12:7 (3:3, 4:1, 3:1, 2:2).

Golove za Hrvatsku postigli su: Rino Burić tri, Luka Bukić i Josip Vrlić po dva, Konstanin Harkov, Jerko Marinić Kragić, Marko Žuvela, Matijas Bijaka po jedan. Kod Francuske, po jedan gol su postigli: Ugo Kruzija, Aleksandre Buet, Enčo Kač, Tomas Verno, Mehdi Marzuki, Čarls Kanone i Andrea De Nardi.

Hrvatska je posle izjednačene prve deonice pitanje pobednika rešila tokom druge i treće, a uoči poslednje je vodila sa 10:5.

SAD će sigurno biti na finalnom turniru, s obzirom da se finalni turnir igra u Los Anđelesu, a što se turnira u Zagrebu tiče, za preostala dva mesta, boriće se Hrvatska, Italija i Mađarska.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

U Podgorici, za tri mesta koja vode na finalni turnir, bore se Srbija, Crna Gora, Španija, Grčka, Australija i Gruzija. Španija je slavila protiv Crne Gore i Grčke. Srbija je dobila Australiju, a Crna Gora Gruziju, pa je jasno da je osim plasmana Španije na finalni turnir, sve otvoreno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!