FINA SK: Srbija sigurna protiv Australije

Vaterpolo 8. mar 202316:50 1 komentar
Dušan Mandić
LEN

Srbija je uspešno startovala u Podgorici na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa. Posle bolje igre, posebno od druge četvrtine pobeđena je Australija 10:6 (1:2, 3:1, 3:0, 3:3).

Strelci su bili: Stanojević tri, Radulović dva, Mandić, Ubović, Toholj, Drašović i Randjelović za Srbiju a Pavilard i Edvards dva, Lembi i Ford po jedan. U drugom kolu u petak Srbija igra sa Grčkom.

VSS/Slobodan Sandić

Stegnuto je počela srpska ekipa, u prvoj četvrtini potpuno bila u australijskom ritmu. Rival je u moru izgubljenih lopti na obe strane, pogodio sa igračem više i iz kontranapada dok je Mandić realizovao peterac za Srbiju.

Nastavak je doneo daleko bolju igru odbrane. Napad je sa dva gola sa igračem više probudio raspoloženi Nemanja Stanojević. Izjednačio je Pavilard a u poslednjem minutu Ubović je posle dodavanja Milojevića doneo prednost da bi sa zvukom sirene pogodio stativu.

Branislav Mitrović
AP Photo/Mark Humphrey via Guliver

Sve dileme oko pobednika su rešene u trećem delu. Srbija je bez posledica izdržala napade Australije da bi u drugom delu četvrtine pokazala moć u napadu. Realizacije igrača više su bile delo Toholja i Randjelovića a seriju je krunosao odličnim udarcem iz daljine Stanojević.

U završnih osam minuta rutinski je sačuvana prednost. Drašović je pogodio sa igračem više a u poslednja dva minuta dva puta se upisao Radulović. Srbija može da bude zadovoljna igrom na startu. Odbrana je bila kvalitetniji deo, napad je pokazao da može mnogo više.

VSS/Slobodan Sandić

Mitrović je imao 10 odbrana, Srbija je sa igračem više pogodila pet od sedam a sa igračem manje sa odbranila šest od osam puta. Nisu igrali: V.Rašović, Lazić, Janković i Lukić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare