Gocić: Sve odluke su u interesu ekipe

Vaterpolo 30. mar 202315:12 2 komentara
VK Novi Beograd

Na konferenciji za medije, koja je u najavi bila posvećena predstojećem susretu Superlige sa Partizanom, ipak je u centru pažnje bila situacija oko Dušana Mandića, kapitena ekipe koji je odlukom trenera Živka Gocića odstranjen iz prvog tima.

Živko Gocić, strateg Novog Beograda je rekao:

Slobodan Sandić

„Odluka koju sam doneo je isključivo u interesu ekipe i kluba. Nije bilo nikakvog sukoba ili bilo kakve nediscipline. Mandić neće biti u konkurenciji za tim. Trenutno je tako, a do kada, to ćemo još videti. Kada ste trener od vas se očekuje da donosite odluke. Nekada te odluke mogu da budu jako teške, a koliko je ova odluka bila teška za mene vi verovatno ne možete ni da pretpostavite. Sa Mandom sam igrao dugo u reprezentaciji, osvojili smo mnogo trofeja zajedno. Međutim, mi moramo da se okrenemo onom što nam predstoji. U igri su još dva trofeja i zato je neophodno da se vratimo radu, da budemo maksimalno fokusirani i da svoj posao radimo na pravi način“.

Dušan Mandić
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Dodao je prvi trener da se ne radi o svaljivanju krivice na jednog čoveka, već odluka predstavlja rezultat stručne procene i analize trenutnog stanja, forme i doprinosa ekipi.

Šef stručnog štaba Novog Beograda je istakao da će Mandić u klubu imati sve uslove za trening, a da će odluku o novom kapitenu tima doneti do utakmice sa Partizanom u Superligi Srbije koja je na programu 1. aprila sa početkom od 20 časova.

Posle situacije oko Nikole Jakšića zbog kojih je Novi Beograd, kako kažu u klubu bio na udaru VSS, Gocića su posebno sada pogodili komentari da ovim odlukama šteti državnom timu:

VK Novi Beograd

„Ne mogu da ostanem nem na tako nešto. Sve to me je pogodilo, naravno. Ako neko može i da pomisli na tako nešto, ja to zaista ne mogu ni da komentarišem. Kao bivši kapiten reprezentacije, sa svim trofejima koje sam osvojio, da mogu i da pomislim nešto što bi bilo usmereno protiv nacionalnog tima i vaterpola u Srbiji, to je stvarno besmislica koja nije vredna komentara“.

Direktor Slobodan Soro, ponovio je da je rukovodstvo Novobeograđana u potpunosti stalo iza odluke trenera Gocića:

VK Novi Beograd

„Trener Gocić ima našu apsolutnu podršku, jer vrlo dobro zna šta radi. Odluke koje su donete su manje prijatne i popularne, ali su verovatno najbolje za sve ono što nas očekuje. Imamo još dva takmičenja i znamo njihovu važnost. Svi smo teško podneli gubitak Kupa i ne osvajanje Regionalne lige, ali gledamo napred i u ono šta nam predstoji i o tome razmišljamo, a sve ostale stvari su ostale iza nas i na njih se ne osvrćemo. Ovo što radimo je rezultat našeg znanja i iskustva iz svega toga što posedujemo vezano za vaterpolo. Sve te odluke, koliko god bile nepopularne, mi iza tih odluka stojimo u potpunosti. Očigledno je da ekipa ne igra na nivou kako bismo mi to želeli, ne donosi trofeje i neki potezi moraju da bude napravljeni i to su upravo ove odluke.  Mi od svojih odluka ne bežimo i ubeđeni smo da su one prave“.

Komentari (2)

Vidi sve komentare