Gojković za SK: Cilj je finalni turnir Svetskog kupa

Vaterpolo 1. mar 202315:05 0 komentara
VPSCG/Krsto Vulović

Izabranici Vladimira Gojkovića, nastavili su pripreme za kvalifikacioni turnir Svetskog kupa, a takmičenje počinje 8. marta na turnirima u Podgorici i Zagrebu. Za mesto na finalnom turniru u Los Anđelesu, neophodno je osvojiti jedno od tri mesta na turnirima u glavnom gradu Crne Gore, odnosno Hrvatske.

Popularne “ajkule” će do početka turnira u glavnom gradu Crne Gore sparingovati sa selekcijom Australije, sa kojom će 2. marta u Kotoru, sa početkom u 18 časova i 30 minuta odigrati i prijateljsku utakmicu. U međuvremenu, očekuje se dolazak reprezentativaca koji su imali obaveze u Ligi šampiona, neće biti mnogo vremena za uigravanje, ali cilj je jasan.

“Očekuje nas prvo iskušenje na putu ka primarnom cilju, odnosno plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Na turniru u Podgorici, daćemo sve od sebe da izborimo plasman na finalni turnir. Na papiru, bolja smo selekcije od Australije i Gruzije, s druge strane, Srbija, Španija i Grčka su na papiru bolje selekcije od nas. Međutim, papir je jedno, a bazen nešto sasvim drugo”, naglasio je Vladimir Gojković za Sport Klub, pa nastavio:

Sport Klub

“U svakom meču, bez obzira na ime rivala, uz podršku sa tribina kojoj se nadamo, nastojaćemo da stignemo do pobede. Daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu favorita protiv Australije i Gruzije, a da u duelima sa Španijom, Grčkom i Srbijom, uradimo sve što je u našoj moći da stignemo do mesta koje vodi na finalni turnir. U svakom slučaju, idemo korak po korak, a prvi je duel sa selekcijom Gruzije. Pobeda je naravno imperativ”.

VSS/Slobodan Sandić

Raspored, 8.mart: Australija – Srbija (15.30), Grčka – Španija (17.30), Crna Gora – Gruzija (19.30); 9. mart: Crna Gora – Španija (17.30), Gruzija – Australija (19.30); 10. mart: Španija – Gruzija (17.30), Srbija – Grčka (19.30); 11. mart: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30); 12. mart: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30); 13. mart: Grčka – Gruzija (17.30), Australija – Španija (19.30); 14. mart: Gruzija – Srbija (17.30), Crna Gora – Grčka (19.30).

VPSCG/Anna Feher

Druga grupa se igra u Zagrebu u istom terminu. Igraće: Hrvatska, Italija, Mađarska, Francuska, SAD i Japan. Finalni turnir je u Los Anđelesu krajem juna, a učestvovaće po tri najbolje selekcije iz grupa u Podgorici i Zagrebu, odnosno dve ekipe iz Divizije 2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!