Gojkovića izabrao “ajkule” za Mađarsku

Vaterpolo 7. mar 202212:57 0 komentara
Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača koji konkurišu za meč poslednjeg kola evropskih kvalifikacija za Svetsku ligu sa selekcijom Mađarske.

Utakmica je na programu u sredu, 9. marta, sa početkom u 19 časova. Poprište duela će biti bazen u Kotoru, a u prvom meču, Mađarska je slavila sa 14:9. Dan ranije, snage će odmeriti Slovačka i Srbija, odnosno Španija i Nemačka.

Na spisku su: Dejan Lazović, Marko Mršić, Aljoša Mačić, Marko Petković, Vasilije Radović, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Miroslav Perković, Savo Ćetković, Dušan Matković, Dušan Banićević, Darko Đurović, Dimitrije Obradović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Andrija Korać i Alen Isljamović.

VPSCG

Podsećanja radi, nakon odustajanja Rumunije od takmičenja, Mađarska i Crna Gora su izborile plasman u četvrtfinale, a ostaje da se vidi ko će stići do pol pozicije. Grupa u kojoj su Mađarska i Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Španija, Francuska i Nemačka.

Istoremeno, grupa u kojoj se nalaze Italija, Srbija i Slovačka, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka i Rusija, koja je isključenja iz takmičenja, pa su Hrvatska i Grčka, već u četvrtfinalu.

Tom Pennington/Getty Images

Dve selekcije iz svake grupe će stići do četvrtfinala, a posle četvrtfinalnih duela, biće poznato koje su selekcije izborile plasman na finalni turnir. Podsećanja radi, zlatnu medalju u Svetskoj ligi brani selekcija Crne Gore.

Grupa A: Mađarska tri, Crna Gora je bez bodova, Rumunija je odustala. Grupa B: Francuska tri, Nemačka i Španija su bez bodova. Grupa C: Italija i Srbija po tri, Slovačke je bez bodova. Grupa D: Hrvatska šest, Grčka je bez bodova, Rusija je suspendovana.