“Gruzija je neugodan rival, ali cilj je jasan”

Vaterpolo 23. jun 202210:05 0 komentara
VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolisti Crne Gore odigrali su kvalitetan meč protiv Mađarske, uspešno su parirali domaćinu Svetskog prvenstva i jednom od glavnih favorita za osvajanje trona, ali su na kraju poraženi sa 12:8.

Izabranici Vladimira Gojkovića su pokazali da imaju potencijal, pokazali su da mogu da igraju na visokom nivou, a sada slede mečevi u kojima će morati da pokažu da su kadri da se bore sa rivalom i pritiskom koji nosi uloga favorita.

Naredni rival je Gruzija, selekcija koja je pobedila Brazil u prvoj rundi sa 14:7, koja je sastavljena od igrača koji su dobro poznati u regionu – Boris Vapenski, Nika Šušiašvili, Marko Jelača, Andria Bitadze, Jovan Sarić, Dušan Vasić, Nikolos Šubladze.

„Odigrali smo dobro protiv Mađarske. Uspešno smo parirali jednom od glavnih favorita na Svetskom prvenstvu, imali priliku da meč uvedemo u neizvesnu završnicu, ali smo promašili mnogo zicera, uključujući i petarac koji nisam uspeo da realizujem. Nema vremena za tugovanje, slede dueli sa Gruzijom i Brazilom, a sve zavisi od nas. Moramo da budemo na istom nivou kao protiv Mađarske, opuštanje je zabranjeno”, naglasio je Kanstanin Averka.

VPSCG/Krsto Vulović

Na reči Kanstantina Averke, nadovezao se Vlado Popadić.

“Pristup meču mora da bude i biće isti kao što je to bio slučaj protiv Mađarske. Gruzija ime izuzetno neugodnu ekipu, u sastavu ima dosta igrača koji brane boje kvalitetnih klubova, koji su iskustvo sticali u regionu. Međutim, ukoliko odbrana bude na nivou na kojem je bila protiv Mađarske, uz smireniju strpljiviju i pametniju igru u napadu, verujem kao i svi u timu da možemo do pobede, do velikog koraka ka osvajanju drugog mesta, a samim tim i dobijanju lakšeg rivala u osmini finala”.

Sport Klub

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Gruzija i Brazil, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka, Nemačka i Japan. U prvoj rundi, meč između Hrvatske i Grčke je završen bez pobednika, dok je Japan pobedio Nemačku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!