Hrvatska posle velike borbe dobila Crnu Goru

VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolisti Crne Gore i Hrvatske, posle zajedničkih mini priprema, odigrali su i kontrolni meč, a posle velike borbe slavila je selekcija Hrvatske sa 10:8 (0:3, 4:2, 2:2 4:1).

Golove za Crnu Goru postigli su: Đorđe Stanojević i Martin Gardašević po dva, Marko Mršić, Aljoša Mačić, Uroš Vučurović, Jovan Vujović po jedan. Golove za Hrvatsku, postigli su: Loren Fatović, Jerko Marinić Kragić i Jerko Penava po dva, Filip Kržić, Dario Rakovac, Marko Žuvela, Matijas Bijaka.

Izabranici Vladimira Gojkovića su odlično otvorili meč, dobili su prvu deonicu sa 3:0, a izgledali su zaista dobro oba smera. Međutim, bilo je jasno da će uslediti reakcija aktuelnog šampiona Evrope, koji je u duel ušao sa znatno iskusnijom ekipom, sastaljenom od igrača Juga, Jadrana iz Splita, Mladosti iz Zagreba….

VPSCG/Krsto Vulović

Crna Gora je na poluvremenu vodila sa 5:4, uoči poslednje deonice na semaforu je pisalo 7:6, ali je mladim momcima iz crnogorskih klubova, koji su dobili priliku da se nametnu u seniorskoj reprezentaciji, ponestalo snage, do izražaja je došlo iskustvo koje je bilo na strani Hrvatske, pa je na kraju pobedala pripala izabranicima Ivice Tucaka.

VPSCG/Krsto Vulović

Pripreme će sigurno mnogo značiti selekcijama Hrvatske i Crne Gore, koje će biti domaćini prvih turnira FINA Svetskog kupa, koji su na programu u martu.

Komentari

Vaš komentar