Iran želi napred: Predavanje Jovovića u Teheranu

Vaterpolo 17. dec 202212:56 1 komentar
Privatna arhiva

Istaknuti vaterpolo trener Dejan Jovović je na poziv Svetske plivačke federacije držao zvaničan seminar za trenere u Teheranu. Rad je trajao četiri dana, od 10. do 14. decembra, Jovović je pun utisaka.

„Seminar je održan u okviru programa Olimpijska solidarnost pod zvaničnim nazivom FINA tehnički seminar za vaterpolo trenere. Vaterpolo u Iranu je u ekspanziji, prisutvovalo je 40 najkvalitetnijih stručnjaka iz ove zemlje“ rekao je za Sport Klub  Dejan Jovović.

Privatna arhiva

Veliki ugled u Iranu ima Aleksandar Ćirić koji je prošle godine na kontinentalnom takmičenju doneo Iranu bronzanu medalju posle dugo vremena.

„Ćirić me je i preporučio. Zaista prija kada čujete kako neko uvažava našeg stručnjaka. Više puta su sa puno komplimenata govorili o njemu, u svakom pogledu. Uz to, pre četiri godine je Dejan Savić bio na semimaru u Teheranu.“.

Predstavnici Irana su zainteresovani za saradnju sa srpskim kolegama. Jovović potvrđuje:

„Posle sjajnog iskustva u radu sa Ćirićem, postoji velika želja predsednika Vaterpolo saveza Irana da sarađuje sa Srbijom, da uspostave sistem rada po našim principima“.

Jasno je da mogu da se očekuju konkretni koraci saradnje dva saveza a temelj predstavlja iskustvo Iranaca sa srpskim stručnjacima.