Jovović pomaže Turskoj na putu ka EP

Privatna arhiva

Dejan Jovović, poznati vaterpolo trener dobio je poziv Turske da vodi reprezentaciju ove zemlje na kvalifikacionom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će januara naredne godine biti održano u Izraelu. Turnir je od 23. do 25. juna.

Jovović je prošle godine radio u Novom Beogradu, kraći period je posle odlaska Vladimira Vujasinovića, brinuo o prvom timu. U novoj sezoni se vratio na Banjicu sa zadatkom da brine o stručnom radu svih kategorija.

Dejan Jovović
VK Novi Beograd

„Turci žele da na kvalifikacijama vodim reprezentaciju. Partizan mi je dao dozvolu da tih mesec dana budem van kluba. Preostaje još da dogovorimo uslove“ kaže Jovović.

Srpski stručnjak je godinama radio u Turskoj. Početkom veka je nekoliko godina bio selektor i trener tima Juzme a kasnije je vodio najbolji klub ove zemlje Galatasaraj. Takođe je tri godine vodio juniorsku selekciju.

Grupe kvalifikacija još nisu određene. Jedan od učesnika će biti i Srbija kao deveta na prošlom Evropskom prvenstvu u Splitu. Zna se da će Turska biti domaćin grupe, a pored nje još Slovenija, Holandija i Malta. Na EP će se plasirati četiri prvoplasirane i tri najbolje drugolasirane ekipe. Srbija će biti u prvom šeširu.

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare