Ko će direktno u četvrtfinale, Srbija ili Mađarska?

Vaterpolo 30. avg 202217:081 komentar
Ryan Pierse, Getty Images Sport

U velikom derbiju drugog kola na Evropskom prvenstvu u Splitu, 31. avgusta, sa početkom u 19 časova, u Spaladium areni, snage će odmeriti Srbija i Mađarska, a utakmicu možete da pratite na Sport Klubu HD.

Po prvi put posle dugo vremena dve selekcije će se, sa potpuno novim reprezentacijama naći u bazenu, jedna protiv druge i jasno je što selektori Savić i Varga ne mogu da prognoziraju, osim što najavljuju neizvesnu borbu.

„Duel koji sledi će odlučiti o tome, ko će biti prvi u grupi, ko če obezbediti direktan plasman u četvrtfinale. Analiziraćemo igru protiv Izraela u kojoj je bilo grešaka, kao što ćemo analizirati i Mađare, najjačeg rivala u grupi“, rekao je posle pobede protiv Izraela selektor Dejan Savić.

Srbija je pobedila Izrael sa 18:3 i odmah posle utakmice je počela priprema za derbi. Mađari su u promenjenom sastavu u odnosu na Tokio i na nedavno završeno Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Tada su, osvajanjem sedmog mesta, razočarali domaću javnost. Promenjen je selektor, umesta Merca na klupi je strateg Ferencvaroša Žolt Varga. Startovali su lakom pobedom protiv Slovenije 23:7.

VSS/Aleksandra Krupanič

„Njihov najveći motiv je da se u novom sastavu predstave na taj način da se zaboravi neuspeh u Budimpešti. Imamo naše adute, znamo koga treba da zaustavimo. Atmosfera je odlična i optimistički očekujemo duel“, rekao je Lazar Dobožanov.

Nije tajna da su golman Vogel, zatim Manherc, Anjal i posebno Zalanki najjače karike Mađara. Radomir Drašović je pre dolaska u Novi Beograd igrao u Solnoku i dobro poznaje igrače rivala.

„Varga u Ferencvarošu gaji agresivnu igru, mnogo kontakta, uplivavanja. Biće to po modelu Ferencvaroša. Zalanki je prva violina. Verujem da znamo šta treba, optimisti smo i želimo da iz utakmice u utakmicu napredujemo“, kazao je Drašović.

VSS/Aleksandra Krupanič

Iskusni Mandić je zadovoljan odbranom protiv Izraela:

„Idemo dalje, najbitnija utakmica u grupi nas čeka. Biće to teška utakmica, sastav rivala je promenjen, novi trener znači dosta. Oni žele da budu u boljem svetlu nego u Budimpešti“.

Srbija dan pred utakmicu ima dva treninga, zdravstveni bilten je dobar i nema razloga da se derbi ne dočeka u najboljoj mogućoj atmosferi. Na zvaničnim takmičenjima Srbija i Mađarska nisu igrali od 2018. godine.

VSS/Aleksandra Krupanič

U četvrtfinalu Evropskog prenstva u Barseloni, Srbija je pobedila 8:5 dok se Mađarska revanširala u polufinalu FINA Kupa u Berlinu 12:11. Iz istorije dva giganta svetskog vaterpola izdvajamo pobede Srbije u finalima Evropskih prvenstava u Beogradu 2006. i Budimpešti 2014, FINA Kupa 2014, kao i Svetskih liga 2007, 2013 i 2014. godine.

Komentari

Vaš komentar