Kup Srbije: NBG preko Partizana do finala

Vaterpolo 2. dec 202319:32 1 komentar
VK Novi Beograd

Novi Beograd je u Šapcu lako savladao Partizan i postao prvi finalista Kupa Srbije. Srpski šampion je savladao trofejni klub sa Banjice 16:8 (4:1, 4:2, 3:3, 5:2). Po treći put je Gocićev tim u finalu. U nedelju će u 20 časova i 15 minuta sa pobednikom utakmice Crvena zvezda – Radnički igrati za prvi trofej u Kupu.

Strelci za Novi Beograd su bili: Vlahopulos , Radulović , Vučinić, Granados tri, Lukić, Filipović, Martinović i Drašović dok su golove za Partizan postigli: Kutajar, Gladović, Jauković, Drašković, Jakšić, Božović. Krstić i Smiljević.

VK Novi Beograd

Nije Novi Beograd u sastavu imao povređene Jakšića i Ćuka i bolesnog Skumpakisa dok je Partizan bio bez ruskog centra Mizijeva. I pored hendikepa u odbrani tim Živka Gocića je diktirao ritam. Nikako crno- beli nisu uspevali da se organizuju, Dobožanov je bio siguran. Tako je bilo do 7:1 i taj period igre je asistencijama obeležio Filipović.

Sredinom druge četvrtine Smiljević i Jauković su probili bedem šampiona. Kuriozitet je da NBG dva puta nije iskoristio dva igrača više. Radulović je stavio tačku na prvo poluvreme. Crno-beli su se borili najbolje što mogu. Polovinom trećeg dela Partizan je iskoristio opuštanje rivala, Krstić i Božović su smanjili na 9:6. Gocić je bio primoran da traži tajm aut posle kojeg Lukić sa igračem više „umirio“ probuđeni Partizan. Pred poslednji odmor Filipović je iz peterca vratio plus pet.

VK Novi Beograd

Poslednjih osam minuta su odrađeni po želji Novog Beograda. Partizan nije imao snage da više umara, najbolji srpski klub je lako održavao razliku uz lepe golove Radulovića i Granadosa. Na kraju pobednik je mogao da bude zadovoljan „potrošnjom“ za pobedu, igrom u kojoj je individualni kvalitet lako rešavao probleme. Partizan bolje nije mogao. Sada crno-belima sledi dugi period priprema. Takmičenje se za njih nastavlja tek u martu.

„Čestitam momcima, igrali su dobro u oba pravca i pored kadrovskih problema koje smo imali. Ovaj meč smo već zaboravili. Okrećemo se finalu, ambicije su ogromne. Zvezda i Radnički su odlično vođeni timovi ali verujem u moje momke. Od početka smo igrali jako, ponavljam, zadovoljan sam angažovanjem i rezultatom“ rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare