Kup Srbije: Novi Beograd u finalu, častan otpor Partizana

Vaterpolo 28. jan 202318:53
VK Partizan/Slobodan Sandić

Novi Beograd je očekivano prvi finalista Kupa Srbije. U nedelju, 29. januara sa početkom u 20 časova igraće za prvi trofej u ovom takmičenju protiv Crvene zvezde koja je pobedila Radnički sa 11:10.

Novi Beograd je pobedio Partizan 14:9 (3:4, 2:2, 3:3, 6:0) ali rezultat može da zavara. Pune tri četvrtine rasterećeni, motivisani Partizan se protiv velikog favorita držao, bio tim koji je u najmanju ruku bio ravnopravan sve do šest minuta pre kraja. Vodio je 2:1, 6:4, 9:8. I tada je u poslednjem delu morao da stane jer je prvak Srbije bez Vlahopulosa, Jakšića, Filipovića i isključeng Pijetlovića pojačao gas i serijom golova pre svega Drašovića i Granadosa obezbedio trijumf.

VK Partizan/Slobodan Sandić

Borio se još Partizan, pogađao okvire gola, Pedro Fernadez je bio samo u tim momentima na visokom nivou a na drugoj strani sve što je išlo ka mreži Kostrova je završavalo u mreži. Na kraju je ta dominacija prvaka bila dovoljna da se u tih šest minuta stigne do finala.

Novi Beograd je opomenut, Partizan je taj koji može da bude više zadovoljan. Samo osam minuta prave igre bilo je dovoljno Novobeograđanima da zabeleže trijum, Partizanu je ostao žal što završnica nije bila makar malo neizvesnija.

VK Novi Beograd

„Imali smo dve utakmice. Ova četvrta četvrtina odudara od prve tri. Moram da naglasim da snosimo sami krivicu. Na kraju pohvale Novom Beogradu. Analiziraćemo ima i moje odgovornosti. Mnogo više dobrih stvaru ipak imamo iz ove utakmice. Dva lako primljena gola nas u poslednjem delu su nas poremetili i mislim da smo zaslužili egal završnicu.“ rekao je trener Partizana Miloš Korolija

Živko Gocić je tener Novog Beograda istakao:

„Očekivao sam tešku borbu i Partizan nas je mučio do kraja. Na kraju smo ispunili cilj, pobedili i sada moramo da se spremimo za finale. Poremetilo nas je isključenje Duška Pijetlovića, on je legenda i ne znam da li je trebalo sve tako da se dogodi. Šta je tu je, napravili smo prvi korak i okrećemo se odlučujućem meču koji će biti još teži“

VK Partizan

Novi Beograd – Partizan 14:9 (3:4, 2:2, 3:3, 6:0)

Bazen 25.maj MGM. Sudije: Stanojević. Isključenja: Novi Beograd 15, Partizan 13.

NOVI BEOGRAD: S.Rašović 1, Mandić 2,Granados 3, Vučinić 1, D.Pijetlović, Drašović 4,Ćetković, Perković 1, Martinović 1, Skumpakis 1, V.Rašović, Fernadez, Šušiašvili. Trener: Gocić.

Partizan: Kostrov, Jakšić 1, Miloš 1, Mušikić,Gak, Gladović 1, Trtović 2, Dimitrijević, Božović, Smiljević 2, Giga 1, Paparić 1, Bulajić, Jauković. Trener: Korolija

Komentari

Vaš komentar