Kup: Zvezda srušila Kragujevčane, zakazala finale sa NBG

Vaterpolo 28. jan 202322:21 0 komentara
VK Crvena zvezda/Dušan Sandić

Crvena zvezda je ispunila obećanje. Potpuno zasluženo, u igri punoj tenzija, savladala je favorizovani Radnički 11:10 (2:1, 5:4, 3:3, 1:2) i tako izborila pravo da u nedelju 29. januara, sa početkom u 20 časova, protiv Novog Beograda igra za svoj četvrti trofej. Novi Beograd nema ni jedan.

Obe ekipe su grmele na sudije Virijevića i Anđelića. U zapisniku je najavljena žalba Radničkog zbog materiajlne povrede pravila ali teško da će od toga nešto da bude. Sudjenje u nervoznoj atmosferi nije bilo na nivou ali kakvo god da je bilo deljenje pravde konačan ishod je pravedan.

Zvezda je odigrala ratnički, sa odličnim Mišovićem na golu, borbenom odbranom koja je pokupila sve ničije lopte, koja je odolevala sa igračem manje. Radnički je 15 puta imao igrača više, postigao četiri gola i realizovao dva peterca. Dugo je Zvezdina igra u napadu bila oslonjena na raspoloženi trio. Vukićeviću niko ništa nije mogao, Subotić i Radović pogađali kad god je trebalo, na njihovih deset golova nadovezao se Seman majstorskim pogotkom.

Beograđani su vreme vodili od 2:0 u prvoj do 5:2 u drugoj do nekoliko situacija kada je prednost iznosila tri pogotka. U trećoj je bilo 9:6 i 10:7. U poslednjem delu je Ukropina smanjio na 10:9 ali je odmah uzvratio Seman. Odlični Lukić je četvrtim golom 4,50 do kraja smanjio na 11:10 i do kraja se pored mnogo uzbuđenja rezultat nije menjao iako je Radnički imao seriju od četiri prilike sa igračem više, Zvezda jednu igrajući bez isključenih Subotića i Vukićevića. Mišović je u poslednjoj akciji nadmudrio indisponiranog Ćuka i poslednje 22 sekunde je Zvezda držala loptu do velike pobede.

VK Crvena zvezda/Dušan Sandić

Radnički je bio potpuno indisponiran, sa loši, početkom utakmice. Kada je Zvezda povela 2:0 Stevanovićevi puleni su krenuli da jure i ni jednom nisu stigli. Bez ritma, sa serijom grešaka, nepreciznim šutevima sa bleskom Brankovića u drugoj četvrtini favorit ovog polufinala nije imao pristup kakav naslov utakmice zaslužuje. Možda je činjenica da nema Radulovića i Vica unela malu neisgurnost ali sa time ovaj sastav mora da se pomiri.

Prvi pehar je izgubljen na način koji nije karakterističan za Radnički. Zvezda je imala mnogo manje puta igrača više, svega sedam uz dva gola i jedan peterac.

„Dobro su otvorili utakmicu, imali su ritam koji nama nije odgovarao. Sve vreme smo jurili rezultat, mislim da su oni zasluženo pobedili“ rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

VK Crvena zvezda/Dušan Sandić

Aleksandar Filipović će po drugi put voditi Zvezdu u finalu Kupa:

„Obećali smo da ćemo dati maksimum protiv odličnog sastava kakav je Radnički. Zadovoljan sam odnosom, borbenošću, igrom i naravno rezultatom. Sve zaboravaljamo, okrećemo se finalu. Ko sme da preti Novom Beogradu ali i ko sme da nam oduzme nadu. Trudićemo se da odigramo isto kao i u polufinalu ša šta bude“.

Radnički – Crvena zvezda 10:11 (1:2, 4:5, 3:3, 2:1)

Bazen 25.maj MGM. Sudije: Anđelić i Virijević. Igrač više: Radnički 15 (4), Crvena zvezda 7 (2). Peterci: Radnički 2 (2), Crvena zvezda 1 (1).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk, Gavrilović, Ukropina 1, Poznanović, Pljevančić, Drašković, Lukić 4, Vrlić, Todorovski, Antić. Trener: Stevanović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić Marković, Subotić 4, Danković, Banićević, Basara, Vukićevič 3, Seman 1, Milojević, Radović 3, Ivanović, Gravrilović. Trener; Filipović

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!