FINA: Svetski kup kreće u Podgorici i Zagrebu

Vaterpolo 26. jan 202318:27 0 komentara
VPSCG

Novoformirano takmičenje pod okriljem FINA, Svetski kup, počinje u martu, a domaćini prvih turnira, kada je A divizija u pitanju, biće Hrvatska i Crna Gora, odnosno Zagreb i Podgorica.

Crna Gora se nalazi u grupi sa Srbijom, Španijom, Australijom i Gruzijom, dok je Hrvatska u grupi sa Italijom, SAD, Mađarskom, Japanom i Francuskom.

VSS/Slobodan Sandić

Tri selekcije iz grupa će izboriti plasman na finalni, odnosno F8 turnir, a mesto u završnici izboriće i dve selekcije iz B divizije. Prvi turniri su na programu od 8. do 14. marta u Zagrebu u Podgorici.

S obzirom da je FINA organizaciju prvih turnira Svetske lige dodelila Hrvatskoj i Crnoj Gori, koje su se nalazile u istoj grupi, došle je i do promene grupa, pa je Hrvatska prebačena u grupu A, dok je Grčka stigla u grupu B, gde se nalaze Srbija i Crna Gora.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

Svetski kup dolazi kao zamena za Svetsku ligu, utakmice će biti zanimljive i interesantne, ali velikog rezultatskog imperativa nema, jer je sve podređeno Svetskom prvenstvu, najvažnijem takmičenju u godini koja je nedavno počela, takmičenju na kojem će se deliti i prve vize za Olimpijske igre u Parizu.

Ipak, Svetski kup će imati i sboje rezultatski značaj jer će dve selekcije izboriti plasman na naredno Svetsko prvenstvo koje se igra u Dohi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!