LŠ: Barseloneta silna u Splitu, pobeda Vuljagmenija

LEN

Kompletirano je sedmo kolo vaterpolo Lige šampiona, kada je grupa A u pitanju, a pobedama su se radovali Pro Reko, Olimpijakos, Barseloneta i Vuljagmeni.

U poslednjim mečevima dana, Barseloneta je slavila protiv Jadrana u Splitu sa 9:5 (2:0, 4:0, 2:3, 1:2), dok je Vuljagmeni, trenera Vladimira Vujasinovića, slavio u gostima protiv Hanovera sa 14:11  (3:4, 6:2, 5:4, 0:1).

Golove za Barselonetu postigli su: Felipe Perone, Martin Famera i Alberto Munariz po dva, Mark Larumbe, Luke Pavilard i Alehando Bustos po jedan. Golove za Jadran postigli su: Rino Burić dva, Marino Čagalj, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić po jedan.

Utakmica u Splitu je imala neočekivan tok. Barseloneta jeste slovila za favorita, ali gotovo niko nije očekivao da posle dve deonice na semaforu piše – 6:0, a početkom treće 7:0 za tim iz Španije. Do kraja meča, jedina dilema je bila – kojim će rezultatom biti završen meč.

LEN

Izabranici Vladimira Vujasinovića, vaterpolisti Vuljagmenija, imali su problema u prvoj deonici, sjajno su odigrali drugu i treću, a tokom četvrte, ljubomorno čuvali i sačuvali stečeni kapital.

Najefikasniji u sastavu Vuljagmenija bili su Haralampos Trolos sa četiri, Efstatios Kalogeropulos sa tri, odnosno Andreas Almiras i Marios Kapocis sa po dva gola. Kod Hanovera, Hrvoje Benić i Fin Šuce su postigli po tri, Andrija Bašić dva, Luka Lozina jedan. Aleksandar Radović nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

VK Radnićki

Grupa A: Olimpijakos – Radnićki 13:7, Dinamo – Pro Reko 3:13, Jadran – Barseloneta 5:9, Hanover – Vuljagmeni 11:14.

Tabela: Pro Reko, Olimpijakos, Barseloneta po 18, Vuljagmeni 10, Radnički osam, Jadran iz Splita sedam, Hanover tri, Dinamo iz Tbilisija je bez bodova.

Grupa B (8. februara): Sabadelj – Novi Beograd, Marsej – Breša, Špandau – Jug, OSC – Ferencvaroš.

Tabela: Breša 15, Novi Beograd 13, FTC 12, Jug osam, OSC šest, Špandau pet, Sabadelj i Marsej po četiri boda.

Komentari

Vaš komentar