LŠ: FTC vs. Jug, Breša vs. Hanover

Vaterpolo 11. maj 202219:43 0 komentara
VK Jadran

Vaterpolisti Breše koji su obezbedili prvo mesto u grupi A i koji znaju da će na finalnom turniru igrati protiv Hanovera, odigrali su sjajan meč protiv Ferencvaroša u Budimpešti, Petar Tešanović je imao 13 odbrana, ali je FTC uz nekoliko problematičnih sudijskih odluka slavio sa 8:6 (1:2, 1:1, 1:1, 5:2), pa će u četvrtfinalu igrati protiv Juga iz Dubrovnika.

Prevagu na tasu Ferencvaroša doneli su Deneš Varga sa tri, odnosno Marton Vamoš i Silard Janšik sa po dva gola. Ulogu meč vinera prigrabio je bivši igrač Jadrana iz Herceg Novog, Danil Merkulov, koji je pogodio za 7:6, a Vamoš je na isteku vremena sa svog gola postigao gol za konačnih 8:6.

Pored Petra Tešanovića koji je imao 13 odbrana, raspoloženi za igru u napadu, kada je Breša u pitanju, bili su Nikolas Bikari i Kristijan Prešuti sa po dva gola.

Preostala dva četvrtfinalna para, biće poznata kada se završe utakmice između Jadrana iz Splita i Barselonete, odnosno Radničkog i Novog Beograda.

radnicki ferencvaros nikola lukic
Foto VK Radnički Kragujevac

Grupa A: Breša 30, FTC 28, Novi Beograd 24, Barseloneta 24, Olimpijakos 20, Radnički 13, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi šest.

Grupa B: Pro Reko 39, Marsej 33, Jug 31, Hanover 21, OSC 19, Špandau 10, Crvena zvezda sedam, Steaua četiri.