LŠ: Jug lomio i slomio Sabadelj u Dubrovniku

Vaterpolo 11. jan 202320:11 0 komentara
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Juga savladali su španski Sabadelj u petom kolu Lige šampiona, na svom bazenu, sa 14:10 (4:3, 3:3, 4:2, 3:2) , pa trenutno imaju sedam bodova i nastavljaju sa borbom na finalni turnir, dok je Sabadelj ostao na jednom osvojenom bodu.

Golove za Jug, postigli su: Loren Fatović četiri, Franko Lazić tri, Filip Kržić, Konstantinos Kakaris i Marko Žuvela po dva, Toni Mazara jedan. Golove za Sabadelj, postigli su: Bernat Sanahuja i Serhi Kabanjas po tri, Kanstantin Averka dva, Francisko Valera i Havijer Bustos po jedan.

Jug je imao dosta problema sa Sabadeljom u prvom poluvremenu. Ekipa iz Španije je na kraju prve deonice, kao i na kraju druge imali minus od jednog gola – 3:4, 6:7. Međutim, tokom treće deonice, Jug je uspeo da pobegne na 11:7, a zatim je mirno priveo meč kraju.

Jug se nalazi u izuzetno zahtevnoj grupi, u grupi u kojoj je Novi Beograd siguran učesnik finalnog turnira, a četiri ekipe će se do poslednje runde boriti za mesto koje vodi na F8.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

U pitanju, su Jug, Breša, Marsej, FTC i OSC. U narednoj rundi, izabranici Vjekoslava Kobešćaka odmeriće snage sa ekipom OSC-a u Budimpešti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!