LŠ: Lazović i Marsej mučili Reko, Breša potopila Hanover

Dejan Lazović
VPSCG

Nastavljena je vaterpolo Liga šampiona, na turnirima u Italiji i Mađarskoj, a utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja, čije boje brane Andrija Prlainović, Dejan Lazović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Ante Vukićević, pružila je odličan otpor Pro Reku, koji je u prethodne dve runde, deklasirao Olimpijakos sa 14:8 i Jug sa 18:3. Međutim, Dušan Mandić, Aleksandar Ivović, Marko Bijač, Nikša Dobud i saigrači su slavili sa 10:8.

Vaterpolo:

Marsej je odlično odigrao u dosadašnjem delu drugog turnira grupne faze elitnog takmičenja, koji se igra u italijanskoj Osetiji. Šampion Francuske je prvo odigrao nerešeno sa Špandauom – 7:7, zatim pobedio Olimpijakos sa 9:8, pa uoči meča sa Jugom, u kojem je uloga favorita u rukama tima iz Dubrovnika, te narednog turnira Lige šampiona, može da se nada plasmanu na finalni turnir.

Prevagu na tasu Pro Reka, koji je uoči poslednje deonice vodio sa 9:5 protiv Marseja, a zatim se suoči sa velikom pretnjom, jer je Marsej stigao do 8:9, imao dva napada za izjednačenje, ali ih nije iskoristio, doneli su Oskar Ečenike, Aron Janger, Pijetri Fijoli i Frančesko Di Fulvio sa po dva gola. Marko Bijač je imao pet odbrana, a Aleksandar Ivović je postigao jedan gol.

Kod Marseja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ugo Kruzija sa četiri, Mihal Izdinski sa tri gola. Od momaka iz regiona, jedan gol je postigao Bogdan Đurđić, a Dejan Lazović je imao 11 odbrana.

Breša koja je do grupne faze Lige šampiona stigla kroz kvalifikacije, te pobedom nad Radničkim iz Kragujevca u meču odluke, nastavlja sa odličnim partijama. Breša je posle pobede nad Jadranom iz Herceg Novog – 11:6, slavila protiv Hanovera sa 19:11.

Angelos Vlahopulos, Eduardo Di Soma i Đakomo Kanela su postigli po tri, a Vićenco Rencuto, Jakopo Alesiani i Dimitros Nikolaidis po dva gola za Brešu. Đorđe Lazić i Maro Joković su postigli po jedan. Kod Hanovera, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ivan Nagaev sa četiri, Aleksandar Radović sa dva i Darko Brguljan koji je postigao jedan gol.

Komentari (0)

Vidi sve komentare