LŠ: OSC pao u Dubrovniku, Jug ide ka F8

Vaterpolo 28. feb 202320:25 0 komentara
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Juga nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena kada je Regionalna liga u pitanju, naprotiv. Želeli su pol poziciju, a posle poraza od Novog Beograda i Mladosti iz Zagreba pali su na četvrto mesto.

Utehu su pronašli brzo, a trener Vjekoslav Kobešćak može da bude zadovoljan reakcijom ekipe, koja je u devetom kolu Lige šampiona pobedila OSC iz Budimpešte sa 13:8 (5:3, 3:1, 2:1, 3:3).

Golove za Jug, postigli su: Franko Lazić četiri, Loren Fatović tri,  Konstantinos Kakaris i Filip Kržić po dva, Marko Žuvela i Maro Joković po jedan. Kod ekipe iz Budimpešte, najefikasniji su bili Kristijan Manherc i Gergelji Burijan sa po dva gola.

Jug je dobio prvu deonicu sa 5:3, na poluvremenu je vodio sa 8:4, a na osnovu viđenog do tog momenta, bilo je jasno da nešto drastično mora da se promeni u bazenu, kako bi OSC stigao do preokreta.

VK Novi Beograd

Ekipa iz glavnog grada Mađarske je nastojala da stigne do neizvesne završnice, ali je ekipe iz Dubrovnika, ljubomorno čuvala kapital koji je stekla.

Jug trenutno ima 14 bodova i nalazi se na koti četiri, koja vodi na finalni turnir elitnog takmičenja. S druge strane, OSC je ostao na šest bodova, pa ga samo teorija održava u igri za mesto na F8 turniru. Međutim, ostalo je još šet rundi….

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!