LŠ: Radnički poklonio bod Splićanima

Vaterpolo 24. jan 202320:24 0 komentara
VK Radnički

Na kraju remi. Jadran i Radnički su igrali 10:10 (2:2, 0:1, 2:3,6:4). Bod više prija Radničkom ali ostaje žal jer je pravo čudo kako su Kragujevčani ispustili pobedu primivši dva gola u poslednjem minutu.

Strelci su bili: Marinić-Kragić tri, Butić , Burić, Zović dva i Bukić za Jadran, a za Radnički Ukropina, Radulović Ćuk i Vrlić dva, Janković i Stanojević po jedan.

Odbrane su dominirale u prvih osam minuta. Od četiri pogotka tri sa igračem više a Vrlić je drugi gol za Kragujevčane postigao iz kontre, posle dobrog dodavanja Ukropine. U jednom napadu domaćina Radnički se dva puta odbranio sa dvojicom igrača manje. Dobožanov je imao više dobrih intervencija, udarci prema Marceliću nisu nalazili put do gola. Izjednačen ishod najavio je veliku borbu u nastavku.

Bedem Radničkog, predvođen u tom periodu briljantnim Dobožanovim je izdržao sve u drugoj četvrtini. Kragujevčani su se odbranili šest puta sa igračem manje. Šteta je što u napadu nije bilo mirnoće, tri igrača više nisu bili ni blizu realizacije, jedini gol bio je Ćukov na početku četvrtine za vođstvo na poluvremenu 3:2.

VK Novi Beograd

Sjajna odbrana je ugasila Splićane u trećem delu. Posle izjednačenja Burića, raspucali su se ponovo Ćuk, pa Radulović i na kraju Stanojević. Butić je pokvario utisak o igri gostiju golom četiri sekunde pre kraja četvrtine.

U poslednjem delu je sve palo u vodu. Odbrana je nestala, primila šest golova. U prvom napadu poslednje četvrtine Marinić – Kragić je vratio Jadran na minus jedan, uzvratio je odmah kapiten Janković. Posle 12 propuštenih prilika sa igračem više Splićani su pogodili preko Burića. Pritiskali su domaćini, propuštali prilike da bi ih umirio Vrlić na pas Stanojevića.

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Radnički je imao 8:6 sredinom četvrtine. Zović je posle 60 sekundi iz daljine iznenadio odbranu Kragujevčana. Nije Stevanovićev tim još uvek popuštao, pogodio je Ukropina (2,38). Kragić je na početku predposlednjeg minuta iskoristio igrača više, vratio je nadu Jadranu 8:9. Radnički je 96 sekundi pre kraja prvi put dobio igrača više. Posle tajm auta Radulović je bio precizan 10:8, 80 sekundi do kraja meča. Kragić je namestio ruku, 57 sekundi pre sirene je smanjio na 10:9.

Posle neuspešnog pokušaja Ćuka, Jadran je imao sve vreme do kraja za poslednji napad. Marelja je tražio tajm aut i Zović je spasao domaćina koji igrom nije zaslužio bod. Jadran je imao igrača više 17-4, Radnički 14-3. Loše po oba sastava. Dobožanov je završio sa 15 odbrana ili 60 posto.

VK Radnički/Igor Lazarević

„Ne znam šta da kažem posle ovakve utakmice. Jadran nam se nudio, mogli smo da zatvorimo utakmicu. Međutim golove koje smo primali u poslednjoj četvrtini ne primaju ni pionirski sastavi a ne klubovi koji hoće na fajnal ejt“ bio je razočaran Uroš Stevanović.

U ostalim mečevima grupe A, Olimpijakos je pobedio Vuljagmeni sa 14:6, Hanover je u gostima slavio protiv Dinama u Tbilisiju sa 14:11, dok je Reko kao gost slavio protiv Barselonete sa 11:5.

Tabela: Reko, Olimpijakos i Barseloneta po 15, Radnički osam, Vuljagmeni, Jadran iz Splita po sedam, Hanover tri, Dinamo je bez bodova.