LŠ: Reko skinuo orel nepobedivosti Barseloneti

Vaterpolo 24. jan 202320:14 0 komentara
Aleksandar Ivović, Pro Reko
G.Scala Deepbluemedia Insidefoto GiorgioxScala via Guliver

Vaterpolisti Barselonete dočekali su šestu rundu Lige šampiona sa oreolom nepobedivosti, ali su ostali bez njega, jer je aktuelnišampion Evrope, Pro Reko, kao gost slavio sa 11:5 (2:1, 5:2, 2:2, 2:0).

Golove za Reko, postigli su: Đakomo Kanela tri, Aron Janger, Đorđo Zalanki i Oskar Ečenike po dva, Aleksandar Ivović i Frančesko Di Fulvio po jedan. Golove za Barselonetu, postigli su: Luke Paviljar tri, Mark Larumbe i Alberto Munariz po jedan.

Reko, koji je već doživeo poraz od Olimijakosa u Atini, odigrao je sjajan meč u Barseloni. Odbrana je bila granitna, a u napadu su pronalažena adekvatna rešenja za defanzivnu postavku rivala, pa se pitanje pobednika nije postavljalo govoto ni jednog trenutka.

Reko je dobio prvu deonicu sa 2:1, na poluvremenu je vodio sa 7:3, uoči poslednjeg kvartala sa 9:5, a zatim je završio sjajno urađen posao.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

U ostalim mečevima grupe A, Olimpijakos je pobedio Vuljagmeni sa 14:6, Hanover je u gostima slavio protiv Dinama u Tbilisiju sa 14:11, dok je Radnički kao gost odigrao nerešeno sa Jadranom u Splitu – 10:10.

Tabela: Reko, Olimpijakos i Barseloneta po 15, Radničkiosam, Vuljagmeni, Jadran iz Splita po sedam, Hanover tri, Dinamo je bez bodova.