LŠ: Splićani slomili Zvezdu u poslednjem kvartalu

Vaterpolo 27. sep 202320:25 0 komentara
FOTO: Slobodan Sandić

U prvom kolu Lige šampiona posle Crvena zvezda je u Splitu poražena od favorizovanog Jadrana 13:16 (4:4, 4:3,3:4, 2:5).

Strelci za crveno-bele su bili: Vasić 3, Bursać, Gogov, Subotić 2,Marković, Gajić, Basara, Milojević po jedan, dok su golove za Jadran postigli: Marinić-Kragić 4, Fatović 3, Radović, Dužević, Harkov 2, Čagalj, Vrlić, Butić po jedan.

Zvezda je pune tri četvrtine ostavila odličan utisak. Mirna, strpljiva, sa odličnom realizacijom igrača više, neuhvatljivim centrima Semanom i Vukićević, mučila je favorita do poslednjih osam minuta. U prvoj četvrtini Beograđani su bili potpuno ravnopravni ako ne i bolji rival. Seman je dva puta obezbedio peterac za golove Subotića i Gogova a Marcelića su odličnim udarcima probili Basara i Bursać.

Domaćin je uspevao uvek vrati meč u egal, mada je kod jednog pogotka sudijski par napravio grešku kada je Dužević izjednačio na 2:2. Po istoj matrici i druga četvrtina. Odlična realizacija igrača više Markovića, Milojevića, Vasića i Bursaća stalno je Zvezdu dovodila u minimalnu prednost. Utisak posle prvog poluvremena bio je više nego povoljan.

Marelja je promenio golmana na poluvremenu. Bio je to dobar potez jer je Anić doneo sigurnost. Za Semana nije bilo leka. Iznudio je treći peterac za gol Vasića. Usledila je kontra Gogova, hrabrost Gajića za 11:9. I onda možda ključni momenat utakmice. Radović nije iskoristio peterac za tri razlike.Tada je na scenu stupio Fatović. Postigao je tri gola u četvrtini. Pred završni deo bilo je nerešeno 11:11.

FOTO: Slobodan Sandić

Ako je Fatović obeležio treći deo, Marinić-Kragić i Harkov su bili aduti za potpuni preokret do pobede. Stao je igrač više, odbrana posustala. Jadran je došao do daha i bodova.

Bonus video