Mitrović ne igra u Parizu, stiže kraj karijere

Vaterpolo 15. apr 202418:53 0 komentara
VSS/Slobodan Sandić

U razgovoru za RT Vojvodine, koji je preneo sajt Vaterpolovesti. com, Branislav Mitrović je rekao da je dobio informaciju od selektora Uroaša Stevanovića da neće biti u sastavu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zbog toga je dvostruki osvajač olimpijskog zlata odlučio da po završetku sezone stavi tačku na sjajnu karijeru.

VSS/Slobodan Sandić

“Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima” rekao je za RTV Branislav Mitrović.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju, u dogovoru sa tadašnjim selektorom Dejanom Savićem, Mitrović je odlučio da nastavi reprezentativnu karijeru. Branio je 2022. godine na SP u Budimpešti, pa ga nije bilo na EP u Splitu takodje u dogovoru sa selektorom. Posle dolaska Stevanovića, Mitrović je sa Mišovićem činio golmanski tandem na SP u Fukuoki, a sa Filipovićem je bio u Zagrebu na EP i Dohi na SP gde nije imao veliku minutažu.

Foto: VC Vašaš/ Dzenifer Varga

Za reprezentaciju je branio 241 put i na pripremama u Americi bio strelac jednog gola. Pored dva olimpijska zlata, osvojio svetsko zlato 2015. i bronzu 2017, evropska zlata 2012, 2014, 2016 i 2018, šest svetskih liga, mediteransko zlato i bronzu. Bio je najbolji golman finalnog dana SP u Kazanju 2015, najbolji igrač Svetske lige u Kini, sa Pijetlovićem činio sjajan tandem pred srpskom mrežom.

Mađari su bili spremni da mu daju pasoš kako bi branio za njihovu reprezentaciju ali je ostao veran srpskoj selekciji. Ponikao je u Vojvodini, igrao je u Srbiji još za Partizan. Bio je član nekoliko klubova u Mađarskoj: Debrecen, Ferencvaroš, Eger, OSC, Vašaš u kojem je bio i kapiten. Sada brani za francuski Turkvan Lil. Rođen je 1985. godine.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!