Mršić za SK: Jadran je pod pritiskom, želimo titulu

Vaterpolo 31. mar 202217:35 0 komentara
VK Kataro/Krsto Vulević

Ligaški deo takmičenja u vaterpolo šampionatu Crne Gore je završen, a finalna serije počinje 6. aprila. Tron brani Jadran, tron napada Primorac, za osvajanje titule su potrebne tri pobede.

U dosadašnjem delu sezone, Jadran je ostvario tri pobede u šampionatu Crne Gore, Primorac jednu. U Regionalnoj ligi, slavio je Jadran, ali je u finalu Kupa, do trofeja stigla ekipa iz Kotora.

Novljani su odlučni u nameri da odbrane tron, odlučni su u nameri da se revanširaju za poraz u Kupu, slavili su u poslednjem duelu sa 13:8, ali Kotorani nemaju nameru da se predaju bez borbe do poslednjeg atoma snage, naprotiv.

Mladi i talentovani reprezentativac Crne Gore u sastavu Primorca, Marko Mršić, nema problem da ulogu favorita prepusti Novljanima, ali veruje da su on i saigrači kadri da stignu do titule, do duple krune.

“Cenimo i poštujemo ekipu Jadrana. Uloga favorita je u rukama Novljana, ali za razliku od prethodnih sezone, sada oba kluba imaju mlade i perspektivne ekipe, a na osnovu prikazanog u dosadašnjem delu sezone, jasno je da velike razlike u kvalitetu nema, da će odlučiti nijanse, detalji”, naglasio je Marko Mršić za Sport Klub, pa nastavio:

VK Kataro/Krsto Vulević

“Nije nas pokolebala činjenica da smo poraženi u poslednjem meču pre početka finalne serije, jer smo odigrali dobar meča, iako nismo mogli da računamo na pomoć Dušana Matković. Pored toga, Novljani će biti pod pritiskom, jer je za njih osvajanje titule imperativ, a mi taj imperativ nemamo, pa možemo rasterećno i hrabro da se upustimo u duele koji slede”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Mršić, je nastavio sa izalaganjem:

VPSCG/Krsto Vulević

“Siguran sam da će ljubitelji vaterpola imati priliku da uživaju u velikoj borbi i neizvesnoj finalnoj seriji. Ponavljam još jednom, Jadran je favorit na papiru, ali će morati u bazenu da nas ubedi da je bolji, a to neće biti lako, uveren sam u to. U ovom momentu, mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage, sa ciljem da stignemo do titule, sa ciljem da stignemo do duple krune”.

Finalna serija počinje 6. aprila. Igraće se svaki treći dan, a ekipa koja prva stigne do tri pobede, radovaće se osvajanju titule. Jadran ili Primorac? Saznaćemo brzo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!