Mršić za SK: Treba nam strpljenja, odužićemo se

Vaterpolo 5. jul 202213:06 1 komentar
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore vratila se sa Svetskog prvenstva. Izabranici Vladimira Gojkovića zacrtali su pre polaska u Mađarsku, plasman među osam najboljih, a sve preko toga je procenjeno kao veliki bonus, za najmlađu ekipu na planetarnoj smotri.

Popularne “ajkule”, pobedile su Gruziju, Brazil i Japan, stigle su među osam najboljih. Poražene su dva puta od Mađarske, po jednom od Španije i Srbije. Na kraju su zauzele osmo mesto, a ostala je dilema, žal i pitanje – šta bi bilo da je Bogdan Đurđić umesto prečke, zatresao mrežu protiv Španije u četvrtfinalu. Španci su slavili sa 7:6, a kasnije stigli do zlatne medalje.

VPSCG/Anna Feher

“Cilj je bio plasman među osam najboljih timova planete, a objektivno teško je bilo proceniti koji su krajnji dometi selekcije koja je bila najmlađa na Svetskom prvenstvu. Uspeli smo da stignemo do cilja, pobedili smo Gruziju, Brazil i Japan, imali problema protiv Gruzije i Japana, jer ekipama koje nemaju iskustva, što je slučaj sa nama, nije lako da pobede utakmice, koje moraju da dobiju. Nije se lako boriti sa pritiskom, imperativom i nezgodnim rivalima, ali smo pokazali da imamo karakter i hrabrost”, naglasio je Marko Mršić za Sport Klub, pa nastavio:

VPSCG/Anna Feher

“U duelima sa silama kakve su Španija, Mađarska i Srbija bili smo konkurentan rival. Ostao je žal zbog meča protiv Španije koji smo u četvrtfinalu odigrali vrhunski. To je cilj kojem treba da težimo, to je nivo igre koji je potreban na velikim takmičenjima, ako želimo, a želimo medalje u bliskoj budućnosti”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Mršić je nastavio sa izlaganjem:

“Rekao sam da je partija protiv Španije u četvrtfinalu nivo kojem težimo. Međutim, svi smo svesni da nam je potrebno još mnogo rada, iskustva i pre svega strpljenja, kako bi potencijal koji imamo pretočili i neophodni induvidualni kvalitet. Poznati smo kao ekipa koja nikada nije bežala od napornog rada, naprotiv. U ovom momentu, treba nam strpljenja od ostrane luubitelja sporta i vaterpola u Crnoj Gori, treba nam podrška, a mi ćemo znati na adekvatan način da se odužimo u bliskoj budućnosti. Pomenuto strpljenje, ćemo nadomestiti osvajanjem medalja. Nastojaćemo i daćemo sve od sebe da to bude što pre”, zaključio je Marko Mršić.

VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore nemaju vremena za odmor. Pripreme se nastavljaju za desetak dana, jer uskoro sledi Evropsko prvenstvo u Splitu, a Crna Gora je u grupi sa Italijom, Gruzijom i Slovačkom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare