NBG osvojio Regionalnu ligu, Granados brojao do 7!

Vaterpolo 13. apr 202420:51 0 komentara
Foto: Milan Šabić

Vaterpolisti Novog Beograda uspeli su da stignu do titule u Regionalnoj ligi. U meču odluke, šampion Srbije je slavio protiv Jadrana u Splitu sa 15:7 (4:2, 3:2, 4:2, 3:1).

Golove za Novi Beograd postigli su: Alvaro Granados sedam, Filip Filipović tri, Miloš Ćuk, Radomir Drašović, Miroslav Perković, Đorđe Vučinić, Marko Radulović po jedan. Golove za Jadra, postigli su: Jerko Marinić Kragić, Zvonimir Butić po dva, Matijas Biljaka, Markus Berahulak i Konstantin Harkov po jedan.

Izabranici Živka Gocića, vaterpolisti Novog Beograda odlično su otvorili meč u Splitu. Šampion Srbije je dobio prvu deonicu sa 4:2, strelci su bili Vučinić, Filipović, Granados i Ćuk. Strelci ja Jadran bili su Butić za 1:1 i Kragić za 2:4.

Novi Beograd je odlično otvorio i drugu deonicu, pa je u režiji Granadosa pobegao na 6:2. Nadu Splićanima, vratio je Harkov. Nedugo zatim, sjajni Granados je pogodio za 7:3, a Kragić smanjio na 4:7.

Foto: Milan Šabić

Početkom treće deonice Granados je ponovo zatresao mrežu za 8:4. Butić smanjio na 5:8, ali je već u sledećem napadu precizan bio Radulović – 9:5. Splićani nisu imali rešenja u napadu, s druge strane Filipović i Granados su doneli Novom Beogradu kapital od šest golova – 11:5, što je naravno bilo nedostižno za ekipu Jadrana.

Tabela: Novi Beograd 20, Jadran Split 17 Jug 14 Jadran Herceg Novi pet Crvena zvezda četiri boda.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!