„Nema lakih rivala na Igrama, imamo vremena da se spremimo“

Vaterpolo 18. feb 202413:16 1 komentar
VPSCG/Filip Roganović

U Dohi su određene grupe vaterpolo takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu (26. juli – 11. avgust). Srbija i Crna Gora su kao što se i očekivalo dobili zahtevne rivale, jer na Igrama lakih rivala nema, a Srbija i Crna Gora nisu više selekcije koje mogu da prete rivalima, niti spadaju u grupu glavnih favorita za osvajanje medalja.

Kako Južna Afrika neće imati svog predstavnika, odlučeno je da pravo učešća dobije Rumunija, pa će Evropa imati devet predstavnika.

Srbija je u grupi B, a rivali na putu ka četvrtifinalu će biti selekcije Australije, Francuske, Mađarske, Japana, Španije.

U grupi A su Hrvatska, Italija, Rumunija, Grčka, SAD, Crna Gora.

„Biće izuzetno jak olimpijski turnir i nije bilo mnogo prostora da se bira. Prošli bismo bolje da smo za rivala dobili Australiju umesto SAD, koje su pokazale da su bolje u ovom momentu. Sve ostale su ekipe vrhunskog nivoa“, rekao je selektor Vladimir Gojković i dodao:

„Biće dosta vremena da se pripremimo i nemamo pravo nikom da pretimo. Ali, imamo pravo da se nadamo da protiv svih rivala u grupi možemo da igramo egal mečeve“, istakao je Gojković.

Photo: European Aquatics / Tom Dubravec / CROPIX

Podsećanja radi na Svetskom prvenstvu u Dohi, Srbija je zauzela šesto mesto. Pobedila je u grupnoj fazi Japan, Srbiju i SAD. U četvrtfinalu je poražena od Hrvatske. Dobila je Mađarsku, a izgubila od Grčke u meču za plasman.

Crna Gora je zauzela osmo mesto. U grupnoj fazi pobedila SAD i Japan, uz poraz od Srbije. Poražena je u četvrtfinalu od Španije, a zatim je u razigravanju od petog do osmog mesta, dva puta poražena na peterce – Grčka i Španija.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare