“Neophodno je da potencijal pretočimo u kvalitet”

Vaterpolo 26. maj 202213:43 0 komentara
VPSCG

Odmah po završetku sjajne sezone u Šapcu, Savo Ćetković, jedan od najperspektivnijih centara planete, priključio se državnom timu i započeo pripreme za Svetsko prvenstvo koje sledi. Crna Gora će narednih nekoliko dana raditi zajedno sa ekipom Marseja, koja se sprema za finalni turnir Lige šampiona, koji počinje 2. juna i koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Podsećanja radi u sezoni koja je nedavno završena, Savo Ćetković i saigrači su prvo uspeli da obezbede opstanak u Regionalnoj ligi, a zatim su u plej-ofu šampionata Srbije, eliminisali Crvenu zvezdu, pa Partizan, za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ćetković može da bude zadovoljan ostvarenim u klubu, ali i na ličnom planu, jer je izabran u idealnu postavu Regionalne lige.

VK Novi Beograda

“Iza mene je zaista izuzetna sezona kako na klupskom tako i na induvidualnom planu. Obezbedili smo mesto u Regionalnoj ligi, obezbedili smo mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Šabac je iza sebe ostavio Partizan i Crvenu zvezdu”, naglasio je Savo Ćetković, koji se odmah posle velikog uspeha u Šapcu, priključio državnom timu, pa nastavio:

Sport Klub

“Zajednički rad sa ekipom Marseja će nam biti od velikog značaja u periodu koji sledi. Mi se spremamo za Svetsko prvenstvo, a Marsej za finalni turnir Lige šampiona koji uskoro počinje u Beogradu. Nastojaćemo da maksimalno iskoristmo period koji je ostao do planetarne smotre”.

Crna Gora će u prvoj fazi takmičena igrati protiv domaćina Mađarske, Gruzije i Brazila. Favorit u grupi je selekcije Mađarske.

“Jedna smo od najmlađih selekcija na planeti. S druge strane, imamo potencijal i sada je neophodno da jakim radom, pomenuti potencijal pretočimo u kvalitet. Sada je najvažnije da napredujemo iz treninga u trening, uz dana u dan”, naglasio je Ćetković, pa zaključio:

VPSCG

“Grupa u kojoj se nalazimo na Svetskom prvenstvu je izuzetno zahtevna i teška, a primarni cilj je plasman u nokaut fazu takmičenja. Mađarska slovi za favorita, ima odličnu ekipu, imaće veliku podršku navijača, ali je sigurno da će i za nas biti ogroman izazov, da u sjajnom ambijentu pružimo maksimum, kako protiv Mađarske, Gruzije i Brazila, tako i u nastavku Svetskog prvenstva”.

Svetsko prvenstvo počinje 21. juna, a Crna Gore će u Budimpešti voditi borbu protiv selekcija Mađarske, Brazila i Gruzije. Prvoplasirana selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, doigravanje će početi utakmicama osmine finala.