Pro Reko na peterce do odbrane titule!

Vaterpolo 4. jun 202220:47 > 21:25 6 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolisti Pro Reka uspeli su posle trilera i peteraca, posle sjajne utakmice, da stignu do desete titule klupskog prvaka Evrope. Reko je u finalu slavio protiv Novog Beograda sa 17:16 (4:4, 1:2, 4:5, 4:2, 4:3).

Povezane vesti

Golove za Novi Beograd postigli su: Nikola Jakšić šest, Strahinja Rašović tri, Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po jedan. Golove za tim Sandra Sukna zabeležili su Đorđo Zalanki pet, Aron Janger četiri, Đakomo Kanela dva, Aleksandar Ivović i Tomas Halok po jedan.

Prvo poluvreme je donelo veliku borbu, dosta golova na obe strane, što i nije odlika finalnih mečeva. Reko je vodio sa 2:1, Novi Beograd sa 4:2, a na kraju ovog perioda igre, izabranici Igora Milanovića su vodili sa 6:5.

Nikola Jakšić je postigao dva, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po jedan gol. S druge strane, Đakomo Kanela i Đorđo Zalanki su postigli po dva, a Aron Janger jedan gola.

Vaterpolista Pro Reka Đakomo Kanela proglašen je za najkorisjijeg igrača finalnog turnira.

Na osnovu viđenog u prvom, očekivao se nastavak velike borbe i rat nerava tokom drugog poluvremena. Tako je i bilo. Igralo se po principu gol za gol. Međutim, odbrana Reka je bila nešto bolja, a posle dva peterca koja su realizovali Zalanki i Aleksandar Ivović, Italijani su vodili sa 8:7, ali za kratko, jer je izjednačenje doneo Strahinja Rašović.

Novi Beograd je u režiji Strahinje Rašovića i Duška Pijetlovića pobegao na 10:8, Zalanki je smanjio na 9:10, ali je Nikola Jakšić doneo Novom Beogradu prednost od dva gola uoči poslednjeg kvartala – 11:9. Međutim, bilo je jasno da se Reko neće predati bez velike borbe.

Dušan Mandić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na nešto više od pet minuta pre kraja sve je krenulo iz početka, posle dva gola Arona Jangera – 11:11. Novi Beograd se mučio sa realizacijom, očekivalo se da neko prekine post. Uspeo je u tome Nikola Jakšić – 12:11. Usledio je rovovski rat u bazenu, odbrane su bile granitne, a evidentno je bilo i da umor stiže igrače obe ekipe.
Na 60 sekundi pre kraja Tomas Halok je pogodio za 12:12. Već u sledećem napadu je siguran bio Nikola Jakšić. Novom Beogradu je trebala jedna dobra odbrana da stigne do titule. Reko je iznudio igrača više u bazenu, Sandro Sukno zatražio minut odmora, lopta je stigla do Zalankija, koji je na 12 sekundi pre kraja doneo izjednačenje. Dušan Mandić je pokušao da spreči penal rulet, ali nije uspeo u tome.

Strahinja Rašović je realizovao peterac, odgovorio je istom merom Aleksandar Ivović. Del Lungo je zaustavio udarac Mandića, a Đakomo Kanela je bio siguran. Draško Gogov je doneo izjednačenje, a Aron Janger pogodio okvir gola. Angelos Vlahopulos je bio siguran, a siguran je bio i Frančesko Di Fulvio. Nikola Jakšić je u poslednjoj seriji pogodio okvir gola, a tačku na dramu i triler, stavio je Đorđo Zalanki.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uživo:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare