Novi Beograd od 2:8 do boda protiv Pro Reka!

Vaterpolo 2. apr 202421:16 0 komentara
Foto: S. Sandić

Pro Reko je kroz peterce prošao Novi Beograd u derbiju trećeg kola četvrtfinalne grupe Lige šampiona 15:14 (1:1, 6:1, 2:3, 1:5-5:4). Nije bilo u sastavu povređenih Pijetlovića, Vlahopulosa kao i Lukića. Ogroman hendikep. Pro Reko, bez Ivovića, je posebno u drugoj četvrtini delovao kao mašina. Ali, posle toga je domaćin pokazao šta može i posebno u poslednjem delu se sjajnom igrom potpuno revanširao timu iz Đenove.

Strelci: Skumpakis tri,Jakšić i Filipović dva, Vučinić, Granados i Martinović po jedan za Novi Beograd, Kanela tri, Kondemi dva, Di Fulvio, Ečenike, Fondeli, Janger, Kakaris po jedan za Pro Reko. Iz peterca su pogodili: Fondeli. Zalanki, Janger, Kanela,Di Fulvio za Pro Reko, Skumpakis, Ćuk, Granados, Filipović za Novi Beograd.

Ravnopravno je bilo u prvih osam minuta. Imao je gost kod vodjstva 1:0 peterac ali je Zalankiju lopta ispala. Nikola Jakšić je iz daljine u sedmom minutu izjednačio. Teško je domaćin dolazio do svojih situacija, odsutni su baš dosta falili.

U drugih osam minuta rapsodija prvaka Evrope. Sve im je polazilo za rukom, odbrana, kontre, šutevi… Nije se u tom periodu proslavio De Mikelis na golu ali odmah treba da se kaže da je u nastavku bio na odličnom nivou. Kod vodjstva 4:1 Gocić je pokušao tajm autom da smiri tim ali nikakve koristi nije bilo. Nije bilo uopšte realizacije sa igračem više, Granados je smanjio iz peterca na 6:2 ali je u samom finišu Kakaris zaključio tužnu četvrtinu domaćina.

Foto: S. Sandić

Posle velikog odmora je nastavljeno u ravnopravnom ritmu u kojem je domaćin, kako je vreme prolazilo pokazivao kvalitet. Bilo je 8:2, na kraju 9:5 za Pro Reko. Tim iz Đenove je mislio da je sve gotovo kada je sa plus četiri ušao u poslednji deo. Medjutim domaćin se oslobodio pritiska, Skumapkis i Filipović su najavili neizvesnost. Nervoza je bila sastavni deo igre prvaka Evrope. Kanela je zatim realizovao peterac koji je izazvao bes na klupi domaćina.

U prvom sledećem napadu je Filipović ponovo smanjio na dva razlike. Uzbudjenja nisu izostala. De Mikelis je odbranio peterac Kaneli. Bio je to peti udarac sa pet metara uz samo dva gola za Reko. Nepuna četiri minuta pre kraja bilo je 10:8 za Reko. Vučinić je realizovao igrača više, 9:10 je garantovalo pravu dramu. Konačno 1,47 do kraja Skumpakis je utakmicu vratio u početak 10:10. Pravo izdanje Novog Beograda.

Foto: S. Sandić

Propustio je Janger igrača više 69 sekundi pre kraja, da bi blok zaustavio udarac Ćuka. Sukno je na 33 sekunde tražio tajm aut, za napad mu je ostala 21. Ipak poslednji atak je imao domaćin. Dve sekunde pre kraja, iz teške pozicije je neuspešno pokušao Radulović. Odlučili su peterci. U poslednjoj seriji Vučinićev udarac je odbranio Del Lungo a Di Fulvio je na drugoj strani pogodio za pobedu i dva boda. I jedan bod u ovoj situaciji je ogroman dobitak za Novi Beograd ali je ostao žal za celim plenom.

U narednoj rundi Novi Beograd gostuje Jadranu iz Splita, dok će Marsej ugostiti Pro Reko. Reko ima osam, Novi Beograd sedam, Marsej tri, Jadran je bez bodova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!