Novi Beograd posle regionalne, juriša na još dve titule

Vaterpolo 6. apr 202217:11 0 komentara
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Osvajanjem titule regionalnog šampiona Vaterpolo klub Novi Beograd ostvario je veliki uspeh, a prema rečima samih aktera, igrača i članova stručnog štaba, skinut je i ogroman teret pritiska.

Vrhunski tim koji je oformljen pred početak sezone, dokazao je svoju klasu na završnom turniru Jadranske lige i dokazao da je spreman za velika dela.

povezane vesti

Sa mojim pomoćnicima u stručnom štabu trudio sam se da taj pritisak koji je stalno provejavao i koji smo sami sebi nametnuli uklonimo sa igrača i maksimalno se posvetimo onom što treba da uradimo u bazenu. Naišao sam na divan odgovor u toj našoj saradnji od strane svih prvotimaca i to je rezultatiralo potpuno zasluženim i na neki način ubedljivim pobedama koje smo imali u polufinalu i finalu“, rekao je trener Novog Beograda Igor Milanović sumirajući utiske posle trijumfa na Fajnal-foru Regionalne lige.

Milanović se još jednom pre svega zahvalio igračima i svojim asistentima u stručnom štabu na velikom uspehu i potom istakao:

Rukovodstvo kluba nam je obezbedilo divne uslove za rad, a ono što mogu da obećam je da ćemo se igrači i ja potruditi da u svakoj sledećeoj utakmici idemo na pobedu. Bio sam veoma srećan u nedelju, nadam se da tu veliku sreću dele i igrači. Mi u stručnom štabu ćemo sa naše strane da učinimo sve kako bismo bili što kreativniji i da na taj način ovaj jedan divan spoj još više oplemenimo i ojačamo“, konstatovao je Milanović.

Proslavljeni reprezentativac Dušan Mandić je naglasio da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je kao kapiten prvi podigao prvi pehar u istoriji kluba:

Vrlo nam je bio bitan ovaj turnir i ovaj trofej. Imali smo veliki pritisak. Od samog starta sezone svi su znali koja su imena došla u klub i kakva je ekipa napravljena. Ali, ekipa je jedno, a da se postane pravi tim nešto sasvim drugo, jer tim se ne postaje preko noći. Međutim, što se mene tiče, to je bilo samo pitanje vrmena kada će se osvojiti ovakva jedna titula. Mi smo svi verovali, predano radili i trudili se da dođemo do cilja i nastavićemo tako.

Bogatu riznicu trofeja Duško Pijetlović upotpunio je i priznanjem za najboljeg igrača finalnog turnira. Iskusni centar se zahvalio svim saigračima koji su se potrudili i pomogli mu da dobije MVP nagradu:

Da je bilo ko drugi iz naše ekipe dobio ovo priznanje takođe bi bilo zasluženo. Napravili smo zaista lepu atmosferu u timu i čestitram svima na velikom uspehu“, rekao je Pijetlović i potom dodao:

U ovako kratkom periodu napraviti ovakav uspeh sigurno da nije bilo lako, samim tim mora se odati priznanje svima koji su u tome učestvovali. Nadam se da ovo neće biti poslednji put da se okupljamo ovim povodom, jer imamo još dva takmičenja koja su za nas ekstremno bitna i jurišaćemo na oba trofeja u prvenstvu Srbije i Ligi šampiona. Ne sumnjam da će ova ekipa da pruži sve od sebe, kako bismo u finišu sezone igrali još bolje i ostvarili još uspeha“.

Sportski direktor Novobeograđana Slobodan Soro je podsetio da je klub osnovan pre samo sedam godina i da osvajanje titule u tako kratkom vremenskom roku predstavlja svojevrstan rekord.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!