Odstranjivanje Mandića radikalan rez Živka Gocića

Vaterpolo 28. mar 202316:47 2 komentara
VK Novi Beograd

Dušan Mandić, kapiten Novog Beograda je odlukom trenera Živka Gocića, odstranjen iz tima. Dva meseca pre kraja sezone, jedan od najboljih igrača sveta odlazi na „prinudni odmor“ sa nepoznatim rokom trajanja.

Ne igra Manda kako zna ali šta je pravi razlog za ovakvu drastičnu odluku može samo da se nagađa.

Trener kratko kaže:

„ Loša forma, treba mu odmor“.

To je legitimna odluka čoveka koji odgovara za rezultate. Dobio je podršku od direktora Slobodana Sora koji je za specijalitovan sajt Total-waterpolo rekao:

„To je odluka našeg trenera i kompletan menadžent, dakle uprava kluba i ja kao direktor je podržavamo. Verujemo našem treneru da sve što radi radi u interesu kluba. Verujemo takođe da sve odluke donosi radi dobrih rezultata i za to ima valjane razloge. Ostala su dva meseca do kraja sezone i sve opcije oko Mandićeve karijere su otvorene. Ponavljam, sve odluke su na našem treneru“.

VK Novi Beograd

Čuje se da je Mandiću na sastanku sa igračima rečeno da nije više u timu i da oko toga nema nikakvih diskusija. Tako je kapiten ostao bez odgovora na pitanje o razlozima za takvu odluku. Ostaje samo ono što je trener rekao.

Mandić se ne izjašnjava. Zamolio je za strpljenje. Kako su u klubu rekli da neće trenirati sa ekipom ostaje da se vidi gde će nastaviti sa radom. Mnoga se pitanja otvaraju, otvoren je i odnos Novog Beograda i igrača koji se presećan pre dve godine vratio u Beograd. Kako god sve opcije su moguće, čini se da je najmanje moguća ona po kojoj bi kapiten zadužio svoju kapicu i nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Dušan Mandić
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Prva tri meseca za Novi Beograd su prilično u najmanju ruku uzbudljiva. U januaru je izgubljeno finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, zatim je došlo do kuršlusa sa Savezom oko ne puštanja Nikole Jakšića na pripreme reprezentacije i turnir u Podgorici, pre nekoliko dana je klub ostao bez očekivanog finala i trofeja Regionalne lige, sada je tu „Slučaj Mandić“.

Uzgred i nije bitno sva trojica aktera se odlično poznaju. Soro, Gocić i Mandić su osvojili olimpijsku bronzu u Londonu 2012. godine, da bi posle toga, zaključno sa Igrama u Riju Gocić bio kapiten u reprezentaciji u kojoj je „nezgodnu“ stranu sjajno delio sa Filipovićem i Mandićem.

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

U naredna dva meseca će Srbija i Evropa dobiti svoje klupske šampione. Novi Beograd ima velike ambicije od kojih ne odustaje. Da li će u svetlu sumiranja sezone biti razmatrane i opravdanosti donetih odluka ostaje da se vidi. Samo, prvi utisak kaže da će Gocićevom sastavu biti potrebno dosta znanja i sreće da se ostvare željeni rezultati a oni znače dva trofeja.

Komentari (2)

Vidi sve komentare