Partizan čeka Zvezdu na Dorćolu, Banjica ne radi

Vaterpolo 1. mar 202411:47 1 komentar
VSS(Slobodan Sandić

Posle tromesečene pauze zbog reprezentativnih obaveza, u subotu 2. marta se nastavlja vaterpolo šampionat Srbije, za plasman od prvog do šestog, odnosno sedmog do 12. mesta

Gornji dom Super lige će odigrati peto kolo u kojem će najzanimljviji na papiru biti gradski derbi, između Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli će svoj susret kao domaćini igrati na bazenu na kojem trenira igra i Crvena zvezda.

VSS/Slobodan Sandić

„Otišli su Trtović i Smiljević u Vukove, Giga je novi član Dinama iz Tbilisija, Rus Mirzijev se vratio kući. Popunu smo izvršili vraćanjem igrača sa pozajmice u Starom Gradu i dovodjenjem vaterpolista Banjice. Sada smo baš mladi“ kaže trener Partizana Miloš Korolija.

Partizan se seljaka sa bazena na bazen. Baza je Košutnjak ali se trenira i na Dorćolu i na Novom Beogradu. Na Banjicu više niko i ne računa. Jedan od hramova vaterpola na kojem nije trenirao samo sedmostruki prvak Evrope već i drugi klubovi od 28. jula ne funkcioniše, bez najave i pored silnih obećanja da će se nešto promeniti.

VSS/Slobodan Sandić

„Dobro smo upoznali kilometražu do svakog bazena ali idemo dalje. Prvi je duel sa Crvenom zvezdom. Ponavljam mladji smo, važan nam je utisak ali ne bežimo od borbe za dobrim rezultatom. Ako nam se ukaže šansa… Naš cilj i jeste da udjemo u borbu za što viši plasman u prvenstvu“.

U Crvenoj zvezdi nikakvih promena. Zdravstveni problem ima Gajić, svi drugi su u pogonu. Trener Aleksandar Filipović konstatuje:

„Radili smo naporno, želimo da potpuno spremni dočekamo nastavak, posebno jer su nam prve tri utakmice ključne za plasman. Pored toga tu je i duel u Budimpešti sa BVSC-om u Budimpešti 8. marta, pre toga je Šabac“.

Crveno-beli su sparingovali sa Radničkim u Beogradu i Kragujevcu. O Partizanu sve najlepše ali realnost daje prednost Filipovićevim izabranicima.

VSS/Slobodan Sandić

„Ne bežimo od uloge favorita. Bili bi to i da je Partizan u sastavu od početka sezone. Međutim zna se kako igraju crno-beli i niko ne sme da ih potceni. Očekujem zanimljivu utakmicu i nadam se uspehu“.

U subotu Partizan je domaćin Zvezdi u 20.15 na Dorćolu. Biće interesantno u Šapcu gde će u 19 časova istoimeni domaćin dočekati Radnički, dok u 19.45 na bazenu „Vlaho Bata Orlić“ igrati NBG Vukovi i NBG 11.april.

Plasman: NBG 11.april 12, Crvena zvezda 11, Radnički 7,Šabac Eliskir 5, Partizan 1, NBG Vukovi 0.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare