Partizanovi vaterpolo talenti sijali na Korčuli

Vaterpolo 21. maj 202416:41 1 komentar
VK Partizan

Suočeni sa brojnim problemima oko bazena i konačno uspešnog rešenja, crno-beli su objavili strategiju u kojoj se značajan deo odnosi na rad sa mlađim kategorijama. I prvi rezultati su tu. Na Korčuli je održan F 10 odnosno regionalno prvenstvo deset ekipa za generaciju 2012 na kojem je Partizan osvojio prvo mesto.

„Dobili smo sve utakmice u grupi. Rivali su bili Mladost iz Bijele, Budva, KPK i reprezentacija Slovenije. U finalu smo igrali sa neporežanim pobednikom druge grupe, prvakom Hrvatske Jadranom i pobedili 8:5” kaže zadovoljno direktor Partizana Dejan Jovović.

Dejan Jovović; Foto: Privatna arhiva

Ova selekcija Partizana je i pobednik nacionalnog Kupa. Vodi je trener Janko Jovanović. Na turniru je Stefan Stefanović proglašen za najboljeg igrača.

„Od kada smo se vratili na Banjicu, činimo sve da uhvatimo naš ritam rada, da uđemo u priču koja je uvek pratila Partizan. Kroz individualni rad sa svim igračima hoćemo da stignemo do timskih uspeha i osvajanja titula“.
Seniori Partizana nisu na željenom nivou. Crno-beli su ispali iz Regionalne Premijer lige, u Super ligi su blizu petog mesta.

„Svesni smo situacije i zbog toga insistiramo na što kvalitetnijem radu sa mlađim kategorijama. Cilj je da u skorijem vremenu ponovo stvaramo vaterpoliste, kako za prvi tim tako i za reprezentaciju i da ti igrači daju veliki doprinos budućim uspesima“ dodaje Jovović.

VK Partizan

Od 23. do 26. maja biće održano regionalno finale za 14 godina. I tu se očekuje dobar rezultat.

„U planu nam je da leto iskoristimo za što aktivniji rad na Banjici. Organizovaćemo po dva-tri treninga dnevno, očekujemo kvalitetne sparinge, rečju da igrači imaju intenzivne pripreme koje će im omogućiti da postanu još bolji. Nekada smo imali svetski poznatu i rezultatima dokazanu školu vaterpola. Jedan od ciljeva je da sadašnja škola bude što bliže tom nivou, tačnije da stvara brojne talente koji će postati vrhunski asovi od kojih će koristi imati i klub i reprezentacija“.

Seniorska ekipa je najmlađa u Superligi. Klub će obezbediti da igrači napreduju, da iskoriste uslove kako bi u budućnosti postali kvalitetni nosioci rezultata koje priliče Partizanu.

Vaterpolo klub Partizan
Dusan Milenkovic/Starsport

„Nema tu mnogo priče. Rešili smo pitanje bazena. Radimo na mnogo frontova, mnogo je utakmica van bazena. Planovi su poznati, Partizan će ubeđen sam ponovo bio ono što je bio. Samo treba vremena, strpljenja, poverenja i mnogo, mnogo napornog rada“ zaključio je Jovović.

Na turniru na Korčuli Šabac je bio četvrti, a Vojvodina sedma.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare