Perković: Pritisak je bio ogroman, jako na Špance (VIDEO)

Vaterpolo 12. feb 202415:03 0 komentara

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u dobrom raspoloženju čeka duel sa selekcijom Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Utakmica je na programu 13. februara sa početkom u 14 časova. Očekivanja uoči derbija koji sledi izneo je jedan od najboljih centara planete Miroslav Perković.

Uoči duela sa Španijom, vaterpolistima Crne Gore je palo ogromno breme sa pleća koje su nosili tokom Evropskog i tokom Svetskog prvenstva.

Naime, Crna Gora je kao primarni cilj imala mesto na Olmpijskim igrama. Na šampionatu Evrope, Crna Gora je morala da obezbedi vizu za Svetsko prvenstvo, kako bi olimpijski san nastavio da živi.

Popularne „ajkule“ su stigle do Dohe, prebrodile su dva meča koja su nosila prefiks biti ili ne biti, protiv Japana i Rumunije. Olimpijske igre su u rukama, a ispred Crne Gore se nalazi aktuelni šampion Evrope, selekcija Španije.

Španija je favorit uoči duela koji sledi, ali izabranici Vladimira Gojkovića konačno mogu da odigraju meč bez stresa i pritiska, meč bez imperativa, meč u kojem mogu da uživaju i pokažu od kakvog su materijala satkani. Objektivno, Crna Gora ne može mnogo da izgubi protiv Španije, a može, mnogo, baš mnogo da dobije.

Utakmica je na programu 13. februara sa početkom u 14 časova, a ostaje nam da sačekamo i vidimo – koja selekcija će stići do dve meč lopte kada je osvajanje medalje u pitanju.

MBT-Photo.com

U ostalim mečevima četvrtfinala snage će odmeriti Srbija i Hrvatska, Mađarska i Francuska, odnosno Grčka i Italija. Plasman na Olimpijske igre su obezbedile selekcije Francuske, Mađarske, Španije, Grčke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, SAD, Australije, Japana, Južne Afrike.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!