Primorac bolji od Katara, blizu je finala

Sandro Sukno
VK Primorac

Vaterpolisti Primorca pobedili su Kataro sa 15:6, poveli su u polufinalnoj seriji prvenstva Crne Gore sa 1-0, pa sada imaju dve meč lopte za plasman u finale. Prvu će nastojati da iskoriste već 14. aprila.

Vaterpolo:

Primorac je u duelu sa gradskim rivalom od početka imao potpunu kontrolu, pa je posle pet minuta igre vodio 4:0. Kataro je sredinom druge četvrtine smanjio na 7:4, u trećoj je bilo 8:5 i 9:6, ali su u poslednjih osam minuta izabranici Sandra Sukna napravili seriju od 6:0.

Vuk Drašković, Marko Gopčević, Ešvort Molten, Miroslav Perković, Đorđije Stanojević i Miloš Vukšić su postigli po dva, a Danilo Adžić, Filip Klikovac i Dušan Matković po jedan gol za Primorac. Kod Katara, dva gola je postigao Marko Mršić, a po jedan Dragan Marković, Dušan Milaš, Petar Vujošević i Jovan Pržica.

Drugi polufinalni par čine Jadran iz Herceg Novog i Budvanska rivijera. Prva utakmica je na programu 11. aprila sa početkom u 18 časova.

Početak finalne serije, koja se igra na tri pobede, planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mesto i to na dve pobede, a termini ovih utakmica su 21, 24. i 27. april.