Pripreme za SK: Crna Gora vs. Hrvatska u Budvi

VPSCG/Anna Feher

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u Budvi sa reprezentacijom Hrvatske počela zajedničke mini pripreme, a u subotu, 28. januara, izabranici Vladimira Gojkovića i Ivice Tucaka odigraće prijateljski meč sa početkom u 18 časova.

Selektor Gojković se odlučio da za ovu akciju pozove igrače iz crnogorskih klubova.

Na spisku su: Đuro Radović, Darko Đurović,  Aljoša Mačić, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Vasilije Radović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Ilija Radović, Matija Sladović, Lazar Vukićević,  Balša Vučković, Meldin Hadžić, Dragoljub Ćetković, Petar Vujošević, Neđo Baštrica i Andrija Bjelica.

“Nastavljamo sa radom, a mnogo će nam značiti zajednički rad sa selekcijom Hrvatske koja je aktuelni šampion Evrope. Odradili smo mini pripreme u Zagrebu pri kraju prošle godine, a sada nastavljamo sa radom, sa ciljem da što spremniji dočekamo takmičenje u Svetskom kupu”, naglasio je selektor Crne Gore, Vladimir Gojković, pa nastavio:

Sport Klub

“S obzirom da je klupska sezona u toku, pozvali smo momke iz crnogorskih klubova, koji će imati priliku da odmere snage sa igračima iz Juga, Mladosti, Jadrana iz Splita, koji će imati priliku da vide kakvi su zahtevi u seniorskoj reprezentaciji, da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na izuzetno kvalitetnu selekciju Hrvatske. Pored toga, imaće priliku da steknu ogromnu iskustvo, a mi iz stručnog štaba jasniji uvid na koga možemo da računamo u periodu koji sledi”.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

Sparing treninzi i kontrolna utakmica sa Hrvatskom biće dobra provera za start prvog velikog takmičenja u ovoj godini, a u pitanju je FINA Svetski kup. Domaćini prvih turnir koji su na programu u martu, biće Zagreb i Podgorica.

Komentari

Vaš komentar