RL: Jug stigao do petog trofeja, Jadran pao posle peteraca

Slobodan Sandić

Vaterpolisti Juga peti put su osvojili trofej u Regionalnoj ligi. Izabranici Vjekoslava Kobešćaka pobedili su u finalu Jadran iz Splita, posle bolje izvođenja peteraca sa 14:12 (2.1, 4:3, 2:3, 2:3 – 4:2).

Strelci: Bukić ćetiri, Burić, Delić, Pejković, Dužević,Marinić – Kragić, Butić jedan za Jadran, Mozara, Kakaris dva, Fatović, Biljaka, Zvono, Žuvela, Grgurević, Kržić za Jug. Strelci iz peteraca: Butić, Burić za Jadran, Kakaris. Fatović, Joković, Lazić za Jug. Popadić je odbranio udarce Zovića i Bukića u prve dve serije.

Slobodan Sandić

Kao i u polufinalnim susretima, duel za titulu su odlučili šutevi sa pet metara. Utisak je da je Jug za nijansu bio bolji ali treba odati priznanje Splićanima koji su zasluženo stigli do peteraca. Jug je u drugoj četvrtini serijom od tri gola ostvario veliku prednost 5:2. Mladi Mozara je postigao dva gola, izrastao u jednog od junaka susreta. Na drugoj strani raspoložen je bio samo Bukić.

Posle poluvremena Jug je poveo 7:4 preko Biljake. Tada su se Splićani prenuli. Vratili su se u igru dobrom odbranom a i umor Juga je činio svoje. Dva minuta pre kraja Burić je doveo Jadran u vođstvo 10:9 ali je već narednu akciju realizovao Kakaris za izjednačenje. Jadran je imao poslednji napad ali je Dobud osam sekundi pre kraja izgubio loptu.

Slobodan Sandić

Nije bilo vremena da Jug učini nešto više, treći put su na finalnom turniru u Beogradu rešavali peterci, drugi put je slavio Jug. Jadran je, kao i prošle sezone, ostao na drugom mestu. Junak susreta i čitavog turnira je bio golman Juga Toni Popadić koji je proglašen za najboljeg igrača finalnog turnira.