RL: NBG bolji od Partizana, pobeda Juga, povreda Jakšića

Vaterpolo 19. jan 202318:22 0 komentara
VK Novi Beograd

Nastavljena je Regionalna liga u vaterpolu, a turniri se igraju u Šapcu i Šibeniku. Novi Beograd je slavio protiv Partizana sa 14:8 (4:2, 3:2, 3:2, 4:2), dok je Jug slavio protiv Mornara iz Splita sa 17:5 (4:0, 6:2, 4:0, 3:3).

Izabranici Živka Gocića, vaterpolisti Novog Beograda kontrolisali su dešavanja u bazenu protiv Partizana od prvog do poslednjeg minuta, bez većih problema su opravdali ulogu favorita.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Duško Pijetlović, Alvaro Granados i Dimitrios Skumpakis po tri, Dušan Mandić, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Nikola Jakšić i Viktor Rašović po jedan. Golove za Partizan, postigli su: Zoran Božović tri, Nikola Giga dva, Petar Smiljević, Lovre Miloš i Petar Jakšić po jedan.

VK Partizan

Ono što brine stručni štab Novog Beograda posle pobede nad Partizanom je povreda jednog od najboljih igrača Nikole Jakšića. Trener Živko Gocić je naglasio posle meča da je u pitanju povreda lakta, ali da se nada da nije ništa ozbiljno.

U Šibeniku, Jug je imao lakši trening protiv Mornara iz Splita – 17:5. Najefikasniji u sastavu Juga, bili su Loren Fatović, Franko Lazić i Toni Mazara po tri, odnosno Konstantinos Kakaris sa dva gola. Kod Mornara, Josip Bušelić je uspeo dva puta da se upiše u listu strelaca.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Novi Beograd ima 18, Jug 15, Partizan četiri, a Mornar iz Splita tri boda. U narednoj rundi, Novi Beograd igra protiv Radničkog, Partizan protiv Mladosti iz Zagreba, Mornar iz Splita protiv Primorca iz Kotora, a Jug protiv Jadrana iz Splita. Ovi mečevi su na programu 20. januara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!