RL: NBG i Jug za pol poziciju, debakl Radničkog

Vaterpolo 23. feb 202322:15
VK Novi Beograd

Prvi dan poslednjeg turnira Premijer lige rešio je neke dileme. Novi Beograd i Jug će u 24. februra rešiti pitanje prvog mesta, splitski Jadran je naneo katastrofu Radničkom i tako preuzeo treću poziciju dok je Primorac iz Kotora, porazom od Mladosti šanse da izbegne poslednje mesto sveo na minimum.

U Dubrovniku su program otvorili najbolji sastavi Srbije i Crne Gore. Očekivana pobeda Novog Beograda protiv Jadrana iz Herceg Novog 13:10 (4:1, 3:2, 2:5, 4:2), sačuvana je prednost ispred Juga pred derbi pretposlednjeg kola. Dve četvrtine je šampion Regionalne lige držao kontrolu, vodio je bez napora 5:1, pa 6:2.

VK Jadran/Vuk Ilić

Raspoložen je bio Strahinja Rašović, Nikola Jakšić je pokazao da je povreda prošlost. Dakle 7:3 na poluvremenu nije najavljivalo totalni mrak u trećem delu. Razigrao se Jadran. Imali su Novljani dva udara. Za samo dva minuta su Đuro i Danilo Radović i Muskat smanjili na gol razlike.

Perković je na tren prekinuo da bi Jadran izvršio drugi udar, 48 sekundi pre poslednjeg odmora bilo je 8:8. Šest sekundi pre kraja Duško Pijetlović je vratio minimalac. Jadran nije posustajao. U poslednjem delu je još dva puta prilazio na minus jedan, posle golova Mandića i Skmupakisa bilo je 11:10.Tada je Strahinja Rašović za 25 sekundi dva puta pogodio i sve je bilo rešeno.

FOTO: VK Novi Beograd

Strelci za Jadran su bili: Danilo Radović tri, Đuro Radović i Muskat dva, Vukićević, Čaraj i Vasilije Radović po jedan dok su golove za Novi Beograd postigli: Strahinja Rašović četiri, Mandić i Perković dva, Pijetlović, Drašović, Jakšić, Vlahopulos i Skumpakis.

Jug je pobedio Šabac 14:9 (5:5, 2:1, 5:2, 2:1). Posle izjednačenog poluvremena u kojem se tim sa Save lepo suprotstavio favoritu, Dubrovčani su sve rešili u trećem delu. Fatović, Kakaris i Žzvela su bili tvorci veće prednosti. Do kraja su igrači Juga čuvali snagu, za evropski derbi u petak protiv Novog Beograda koji će, ponovimo, rešiti kome će pripasti prva pozicija i domaćinstvo fajnal fora.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Golove za Šabac su postigli Korać i Toholj dva, Marković, Barać, Šulc, Stojanović i Tubić po jedan, a Fatović pet, Žuvela tri, Kakaris i Kržić po dva, Vukojević i Mozara po jedan.

Mladost je savladala Primorac 12:11 (5;4, 3:3, 1:2, 3:2). Kotorani sada imaju samo minimalne šanse da izbegnu poslednje mesto i odlazak u niži rang regionalnog takmičenja. Kotorani su bili ravnopravan rival, u drugom poluvremenu bili i u prednosti. U poslednjih 100 sekundi, Jelača i Gluhaić su preokrenuli rezultat za nove bodove Zagrepčana.

Foto: VK Primorac

Golove za Mladost su postigli: Jelača i Mijič tri, Gluhaić dva, Dadvani, Vrbnjak, Rakovac i Elez po jedan, a za Primorac: Mršić tri, Mačić, Stanojević, Vujošević dva, Gopčević i Gardašević po jedan.

U Splitu je Partizan pobedio Solaris 12:8 (2:3, 2:1, 4:2, 4:2). Loše su Beograđani počeli, Šibenčani su poveli 3:0, da bi odlični Trtović do prvog odmora postigao dva gola. Polako je Partizan pojačavao, u drugih osam minuta Gak i raspoloženi Gladović su bili zaslužni za izjednačenje. Druge dve četvrtine su bile crno-bele. Posle 6:6 u prvih nekoliko minuta Gladović i Trtović su realizovali peterce za osetniju prednost 8:6. Da je igrač više bio bolji sve bi bilo ranije rešeno. Završnih osam minuta su pokazali igračku prednost Beograđana, lako su povećali prednost i na kraju stigli do bodova koji su ih uveli u mirnu luku.

VK Partizan/Slobodan Sandić

Golove za Partizan su postigli: Trtović četiri, Gladović tri, Smiljević dva, Božović, Giga i Gak po jedan, a za Solaris su po jedan gol postigli: Rak, Kdmenović, Butić, Kreković, Penava, Sirovec, Burbiran i Šparada.

U derbiju grupe u gradu pod Marjanom, Jadran je deklasirao Radnički 15:3 (3:0, 2:1, 5:1, 5:1). Na taj način Splićani su preskočili Kragujevčane za poziciju tri. Srpski sastav, posle dobrog izdanja protiv Olimpijakosa, kao da nije bio zainteresovan za utakmicu, kao da se čuva za duel sa Splićanima u Ligi šampiona.

VK Radnički

Ipak utisak je morao da bude mnogo. mnogo bolji. Jadran je vodio 5:0 a Ćuk je tri sekunde pre velikog odmora postigao prvi gol za Radnički. U drugom poluvremenu Stevanovićev tim je statirao, igrao neshvatljivo slabo što je splitski sastav iskoristio, dobio taj deo igre 10:2 i naneo potivniku neočekivano težak poraz

Strelci za Jadran: Čagalj, Bukić, Burić i Šetka po dva, Butić, Pejković, Dužević, Tomasović, Delić, Dobud i Zović po jedan a Ćuk, Janković i Pljevančić su po jednom pogodili za Radnički.

VK Crvena zvezda/Dušan Sandić

Crvena zvezda je nadigrala Mornar 18:10 (4:4, 6:2, 5:3) i ostala u trci za petu poziciju. Druga četvrtina je sve rešila. Izvrsni Marko Radović je sa šest golova pokazao da je u formi, golgeterski je bio zapažen Vuk Milojević. Beograđani su igrali bez Markovića i Subotića.

Golove za crveno-bele su postigli: Radović šest, Milojević četiri, Gajić i Vasić dva, Danković, Banićević, Seman, Vukićević i Banićević po jedan dok su strelci za Mornar bili: Buzdovačić i Akrap tri, Čumbelić 2, Bušelić i Omrčen po jedan.

U petak, 24. februara igraju: Mladost – Jadran HN, Crvena zvezda – Jadran Split, Jug – Novi Beograd, Mornar – Partizan, Primorac – Šabac i Radnički – Solaris.

Plasman: Novi Beograd 27, Jug 24, Jadran S 21, Radnički 19, Mladost 17, Crvena zvezda 16, Jadran HN 8, Partizan 8, Šabac 7, Mornar 6, Solaris 4, Primorac 0.

Komentari

Vaš komentar